Τα μεγαλύτερα Volkswagen όλων των εποχών, παρουσίασε πρόσφατα η Volkswagen Caminhoes e Onibus, η εταιρεία μέλος του ομίλου Traton που εδρεύει στη Βραζιλία.

Λόγος γίνεται για τα Meteor 29,520 6x4, Meteor 28,460 6x2 και Constellation 33,460 6x4, τρία φορτηγά που εξοπλίζονται με τον κινητήρα MAN D26 των 13 λίτρων, ο οποίος κατασκευάζεται στη χώρα της Λατινικής Αμερικής (για πρώτη φορά εκτός Ευρώπης) και αποδίδει 460 ή 520 ίππους ισχύος και 2.300 ή 2.500 Nm ροπής, αντίστοιχα.

Σημειώνεται, πως η εξέλιξη των νέων βαρέων φορτηγών της Volkswagen, διήρκησε τέσσερα χρόνια και απαίτησε μια επένδυση ύψους 1 δισ. ρεάλ Βραζιλίας, κάτι λιγότερο δηλαδή από 160 εκ. ευρώ.

Ενδιαφέρον έχει το γεγονός, πως για να φτάσουν οι άνθρωποι της εταιρείας στην τελική μορφή των μοντέλων, χρειάστηκε νωρίτερα να δημιουργήσουν περισσότερα από 20 πρωτότυπα οχήματα. Σε κάθε περίπτωση, η μαζική παραγωγή των νέων Volkswagen θα πραγματοποιείται στο εργοστάσιο του Ρεσέντε στο Ρίο ντε Τζανέιρο, όπου κατασκευάζονται και τα MAN TGX της τοπικής αγοράς.

Ηλεκτρικό φορτηγό διανομών

Στο μεταξύ, η VW Caminhoes e Onibus ξεκίνησε στο εν λόγω εργοστάσιο και την παραγωγή του πρώτου της ηλεκτρικού φορτηγού, του e-Delivery. Πρόκειται για ένα 6x2 φορτηγό διανομών μικτού βάρους 14 τόνων, το οποίο τα τελευταία δύο χρόνια υποβάλλεται σε εκτεταμένες δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες εργασίας, ενώ -σημειώνεται- πως θα ακολουθήσει και μικρότερη 4x2 έκδοση 11 τόνων.

Σε ό,τι αφορά στο τριαξονικό μοντέλο, αυτό φέρει αερανάρτηση, τιμόνι στον πίσω άξονα και εξοπλίζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα μέγιστης ισχύος 260 kW (353 PS), με τη ροπή του να ορίζεται στα 2.150 Nm. Οι μπαταρίες του μπορούν να φορτιστούν στο 30% σε 15 λεπτά ή πλήρως σε τρεις ώρες, προσδίδοντας στο όχημα αυτονομία έως και 200 χλμ.