Τροχοί & TIR

RoadStars: η ιστορία του μήνα – Ευριπίδης Τζιρτζιλής

Η ιστορία αυτού του μήνα έρχεται από τη Χαλκίδα και τον Ευριπίδη Τζιρτζιλή, ο οποίος οδηγεί τα φορτηγά ψυγεία Mercedes-Benz της οικογενειακής του επιχείρησης. Καθημερινά μεταφέρει φρέσκα φρούτα από
Παρασκευή 02/10/2020 - 11:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Η ιστορία αυτού του μήνα έρχεται από τη Χαλκίδα και τον Ευριπίδη Τζιρτζιλή, ο οποίος οδηγεί τα φορτηγά ψυγεία Mercedes-Benz της οικογενειακής του επιχείρησης.

Καθημερινά μεταφέρει φρέσκα φρούτα από και προς τη λαχαναγορά της Χαλκίδας και δηλώνει πιστός στη γερμανική μάρκα. Τα βιώματά του από μικρή ηλικία είναι συνδεδεμένα με τα φορτηγά της Mercedes-Benz, εκεί όπου απέκτησε την επαγγελματική του εμπειρία. «Όταν είσαι καθημερινά στο δρόμο σίγουρα έχεις πολλά να αφηγηθείς, είτε σημαντικά είτε ασήμαντα», μας λέει ο ίδιος.

«Η οικογένειά μου έχει την επιχείρηση χονδρικής πώλησης φρούτων και λαχανικών με την επωνυμία Φρουτεμπορική Χαλκίδας ΤΖΙΡΤΖΙΛΗΣ ΔΗΜ. Ο.Ε. Η ιστορία μας στο εμπόριο ξεκινά το 1950 όταν ο παππούς μου, Ευριπίδης, πουλούσε φρούτα ως πλανόδιος με καροτσάκι στη Χαλκίδα. Στο χώρο του φορτηγού μπήκαμε το 1983, όταν ο πατέρας μου με τον παππού μου αγόρασαν ένα Mercedes-Benz LP 911. Αργότερα, το αντικατέστησαν με ένα LP 1113 και το 1993 πήραμε το ΝG 1626, το οποίο το έχουμε μέχρι και σήμερα. Για λίγο καιρό είχαμε και ένα NG 1619, με το οποίο δούλευε στην επιχείρηση και ο αδερφός του πατέρα μου.

Το 2000 κάναμε το μεγάλο βήμα και ανοίξαμε μαγαζί στη λαχαναγορά της Χαλκίδας, και το 2003 φέραμε το εντυπωσιακό και πρωτοποριακό τότε για τα δεδομένα της Χαλκίδας, Actros 2540 συρόμενο. Το 2008 αγοράσαμε και τη μεγάλη μου αγάπη, το μοντέλο SK 1931. Όπως αντιλαμβάνεστε, όλα αυτά τα χρόνια πορευόμαστε με φορτηγά μάρκας Mercedes-Benz, γιατί σε αυτά έχουμε βρει όλα τα βασικά πλεονεκτήματα που μπορεί να σου προφέρει ένα φορτηγό, όπως αξιοπιστία, τέλεια οδηγική αίσθηση και δύναμη.

Διαβάστε περισσότερα για τον Ευρυπίδη Τζιρτζιλή καθώς και άλλες ιστορίες στο

roadstars.mercedes-benz-trucks.com

Για να σας αποδείξω το μέγεθος της αξιοπιστίας του Actros, θα σας αναφέρω ότι έχουμε κάνει 1.900.000 χιλιόμετρα και όλα αυτά τα χρόνια έχουμε αλλάξει μόνο μία τουρμπίνα, ένα δίσκο πλατό, δύο φορές ακροφύσια, μία σειρά κουζινέτα, ένα σετ ψυγείου νερού και ένα ψυγείο intercooler. Τίποτα παραπάνω. Κάνουμε την τακτική του συντήρηση, το φουλάρουμε πετρέλαιο και είμαστε συνεχώς στο δρόμο. Στην οικογένειά μας το φορτηγό δεν είναι ένα απλό εργαλείο δουλειάς, αλλά ένα βασικό μέλος της. Άλλωστε το αγαπημένο μου μότο, το οποίο έχω τοποθετήσει και στο φορτηγό μου είναι: Mercedes trucking… My lifestyle…

Όταν είσαι καθημερινά στο δρόμο σίγουρα έχεις να διηγηθείς πολλά, είτε σημαντικά είτε ασήμαντα. Ένα αξέχαστο περιστατικό είναι αυτό που μου συνέβη πέρυσι όταν πήγα να φορτώσω καρπούζια με το Actros μου. Καθώς φορτώναμε μέσα σε διάδρομο του χωραφιού, σε ένα σημείο είχε σπάσει ο αγωγός και κράταγε νερά κάτω από το χώμα. Δε φαινόταν όμως και δεν το κατάλαβε κανένας μας. Ενώ το αυτοκίνητο είχε ήδη επτά τόνους καρπούζια, τελικά βούλιαξαν οι μπροστινές ρόδες. Να φανταστείτε δεν μπορούσα να κατέβω από την καμπίνα καθώς οι λάσπες ήταν πολλές. Είδα από τον καθρέφτη ότι το διαφορικό πατάει σε στεγνό σημείο και σκέφτηκα να το τολμήσω και να κάνω όπισθεν. Εκεί διαπίστωσα πόση δύναμη έχει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Αφήνοντας σιγά το συμπλέκτη και πατώντας προοδευτικά το γκάζι, για να μην προκαλέσω κάποια ζημιά στο διαφορικό και το σασμάν, το Actros τελικά, μετά από μερικές προσπάθειες, κατάφερε και ξεκόλλησε από τις λάσπες. Αυτό που στην αρχή φάνταζε απίθανο, τελικά το Actros μου το κατάφερε. Για αυτό σας λέω ότι τη συγκεκριμένη μάρκα δεν πρόκειται να την αλλάξω ποτέ».

Ευχαριστούμε για τις πραγματικά ενδιαφέρουσες ιστορίες που συνεχίζετε να μας στέλνετε. Στείλτε κι εσείς τη δική σας εμπειρία στο info@troxoikaitir.gr και θα δημοσιευθεί στο περιοδικό TΡOXOI & TIR και στο RoadStars της Mercedes-Benz, την παγκόσμια ηλεκτρονική πλατφόρμα που ενώνει όλους τους οδηγούς φορτηγών σε μία κοινότητα.

PreviousNext