Ξεκίνησαν πρόσφατα στη χώρα μας, οι πωλήσεις των νέων βαρέων φορτηγών της Volvo Trucks, των FH, FH16, FM και FMX.

Υπενθυμίζεται, πως τα FM και FMX αποτελούν μοντέλα νέας γενιάς και φέρουν καινούργιες καμπίνες, ενώ τα FH και FH16 στηρίζονται στα ήδη γνωστά οχήματα και έχουν δεχθεί μια σειρά αναβαθμίσεων. Κοινός παρονομαστής όλων των σουηδικών φορτηγών είναι -ως είθισταιη άνεση, η ασφάλεια και η μειωμένη κατανάλωση καυσίμου.

«Με τα νέα μας φορτηγά, ικανοποιούμε τις ανάγκες τόσο των οδηγών όσο και των εταιρειών μεταφορών. Εξελίσσοντας περαιτέρω τα κλασικά χαρακτηριστικά ενός Volvo όπως η εργονομία, η άνεση και η ασφάλεια, και συνδυάζοντάς τα με νέες καινοτόμες τεχνολογίες και πρωτοποριακά σχέδια, καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα ακόμα πιο ελκυστικό και παραγωγικό περιβάλλον για τον οδηγό», δήλωσε ο Φίλιππος Μενάγιας, Διευθυντής Κλάδου Επαγγελματικών Οχημάτων και Μηχανημάτων του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη.

Αναμφισβήτητα, ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές των νέων Volvo είναι ο αναβαθμισμένος χώρος εργασίας του οδηγού, όπου έχει τοποθετηθεί ένας πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων 12 ιντσών. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης μίας δεύτερης πλευρικής οθόνης 9 ιντσών, στην οποία μπορούν να συνδεθούν μέχρι και οκτώ κάμερες, ενώ εικόνες από τέσσερις κάμερες μπορούν να προβάλλονται ταυτόχρονα στην οθόνη.