Τροχοί & TIR

Best Scania

Το καλύτερο πορτοκάλι της Λακωνίας το ανακαλύψαμε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Best Orange Ltd, εκεί όπου είχαμε την τύχη να γνωρίσουμε και το ομορφότερο Scania 164 της περιοχής. Στη Μακρυνάρα Λ
από Παύλος Μαυρομύτης | Πέμπτη 05/11/2020 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media
Το επικαθήμενο της εταιρείας μεταφέρει πορτοκάλια από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας Best Orange Ltd στη Μακρυνάρα Λακωνίας στην Κεντρική Λαχαναγορά Αθηνών.
Το επικαθήμενο της εταιρείας μεταφέρει πορτοκάλια από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας Best Orange Ltd στη Μακρυνάρα Λακωνίας στην Κεντρική Λαχαναγορά Αθηνών.

Το καλύτερο πορτοκάλι της Λακωνίας το ανακαλύψαμε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Best Orange Ltd, εκεί όπου είχαμε την τύχη να γνωρίσουμε και το ομορφότερο Scania 164 της περιοχής. Στη Μακρυνάρα Λακωνίας συναντήσαμε έναν καλό φίλο από τα παλιά και φανατικό σκανιάκια, τον Τάκη Καραβίτη. Έναν άνθρωπο αγωνιστή επάνω στο τιμόνι, με αρκετά εκατομμύρια χιλιομέτρων στο ενεργητικό του και με πολλή όρεξη για δουλειά. Μαζί με το γιο του Μιχάλη, ο οποίος τρέφει την ίδια αγάπη για τα Scania, μας καλωσορίζουν και μας παρουσιάζουν τον δικό τους ξεχωριστό δράκο.

Black Lady

Πριν ξεκινήσουμε τη φωτογράφιση του 164, ο Τάκης μας έδειξε μια φωτογραφία με την κατάσταση του Scania πριν το πάρει στα χέρια του. Το πριν με το μετά δεν έχουν καμία απολύτως σχέση μεταξύ τους. Ο ίδιος έκανε τα μαγικά του και κοιτώντας το συρμό νομίζεις ότι πρόκειται για άλλο αμάξι πλέον. Η μεταμόρφωση όμως της κομψής κυρίας με τα μαύρα, δεν έγινε από τη μια στιγμή στην άλλη. Όλα έγιναν με μια σειρά και όπως έπρεπε. Δηλαδή πριν ακόμη βγει στην κυκλοφορία, οι ιδιοκτήτες του το εμπιστεύτηκαν στους μάστορες για να ξεκινήσουν οι αλλαγές. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπετε στις φωτογραφίες, το οποίο είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό.

Το 164 με μια εικοσαετία στην πλάτη του, ήδη βαδίζει στα χνάρια των «old skool» φορτηγών, οπότε πρέπει να διατηρεί τη γνησιότητα και τα αυθεντικά χαρακτηριστικά του. Για εμάς αυτή είναι η μαγεία και η διαφορετικότητα αυτών των φορτηγών, να είναι όπως όταν βγήκαν από το εργοστάσιο παραγωγής τους. Στο Best Scania από τη Λακωνία, υπάρχουν πολλά στοιχεία που το κάνουν μοναδικό και ανεπανάληπτο. Το πρώτο και βασικότερο είναι ότι ο συρμός, από μπροστά μέχρι πίσω βάφτηκε με το ίδιο, μαύρο χρώμα, στο οποίο μπήκαν μερικές πορτοκαλί πινελιές.

Η συνέχεια είναι εξίσου εντυπωσιακή, με αρκετές παρεμβάσεις στην καμπίνα, με την τοποθέτηση σπόιλερ από τη σειρά R, γείσο, καθώς επίσης μπάρα με προβολείς. Επιπρόσθετα, δύο διακριτικές αερογραφίες στα σπόιλερ με το σήμα του δράκου, μία από την κάθε πλευρά, ήρθαν να δώσουν προστιθέμενη αξία στην ομορφιά και το δυναμισμό του.

Μία κυρία πρέπει να φοράει πάντα τα καλά της, όπως η Lady της παρουσίασης, η οποία στο εσωτερικό της έχει φορέσει το ακριβό σύνολό της! Ανοίγοντας τις πόρτες του 164, το θέαμα είναι τουλάχιστον μοναδικό. Τα πάντα έχουν καλυφθεί με επενδύσεις και ειλικρινά, το μάτι σου δεν ξέρει πού να κοιτάξει. Στα δερμάτινα καθίσματα, στο βελούδινο κρεβάτι ή στις πλαϊνές επιφάνειες με το αλκαντάρα; Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο Τάκης απολαμβάνει καθημερινά ένα ποιοτικό ταξίδι χάρη στη μοναδική δουλειά που έχει γίνει στην Topline καμπίνα, αναβαθμίζοντάς την σε ένα πολυτελές σαλόνι.

Κλείνοντας, να αναφέρουμε ότι το Best Scania μετατρέπεται και σε King of the Road ανά πάσα στιγμή, χάρη στις ανάλογες μηχανικές βελτιώσεις που έχουν γίνει, συμπληρώνοντας έτσι το παζλ του Super Truck της Λακωνίας…

Στο ίδιο τεύχος #391

PreviousNext