Το καλύτερο πορτοκάλι της Λακωνίας το ανακαλύψαμε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Best Orange Ltd, εκεί όπου είχαμε την τύχη να γνωρίσουμε και το ομορφότερο Scania 164 της περιοχής.

Στη Μακρυνάρα Λακωνίας συναντήσαμε έναν καλό φίλο από τα παλιά και φανατικό σκανιάκια, τον Τάκη Καραβίτη. Έναν άνθρωπο αγωνιστή επάνω στο τιμόνι, με αρκετά εκατομμύρια χιλιομέτρων στο ενεργητικό του και με πολλή όρεξη για δουλειά. Μαζί με το γιο του Μιχάλη, ο οποίος τρέφει την ίδια αγάπη για τα Scania, μας καλωσορίζουν και μας παρουσιάζουν τον δικό τους ξεχωριστό δράκο.

Πριν ξεκινήσουμε τη φωτογράφιση του 164, ο Τάκης μας έδειξε μια φωτογραφία με την κατάσταση του Scania πριν το πάρει στα χέρια του. Το πριν με το μετά δεν έχουν καμία απολύτως σχέση μεταξύ τους. Ο ίδιος έκανε τα μαγικά του και κοιτώντας το συρμό νομίζεις ότι πρόκειται για άλλο αμάξι πλέον. Η μεταμόρφωση όμως της κομψής κυρίας με τα μαύρα, δεν έγινε από τη μια στιγμή στην άλλη. Όλα έγιναν με μια σειρά και όπως έπρεπε. Δηλαδή πριν ακόμη βγει στην κυκλοφορία, οι ιδιοκτήτες του το εμπιστεύτηκαν στους μάστορες για να ξεκινήσουν οι αλλαγές. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπετε στις φωτογραφίες, το οποίο είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό.

Διαβάστε την αναλυτική παρουσίαση του ιδιαίτερου Scania 164, στο τεύχος Νοεμβρίου (391) του περιοδικού ΤΡΟΧΟΙ & TIR που κυκλοφορεί στα περίπτερα Ελλάδας και Κύπρου.