Τροχοί & TIR

Ηλεκτρικά FUSO eCanter στην DB Schenker

Εντείνεται η συνεργασία της Daimler Trucks με την ηγέτιδα εταιρεία logistics, DB Schenker, καθώς η τελευταία στους προσεχείς μήνες θα εντάξει στον στόλο της 36 επιπλέον μονάδες του eCanter, που παρά
Σάββατο 28/11/2020 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Εντείνεται η συνεργασία της Daimler Trucks με την ηγέτιδα εταιρεία logistics, DB Schenker, καθώς η τελευταία στους προσεχείς μήνες θα εντάξει στον στόλο της 36 επιπλέον μονάδες του eCanter, που παράγει η εταιρεία – μέλος του γερμανικού ομίλου, FUSO.

Τα ηλεκτροκίνητα φορτηγά μικτού βάρους 7,49 τόνων και ωφέλιμου φορτίου 3,2 τόνων, σχεδιάζεται να δραστηριοποιηθούν σε 11 ευρωπαϊκές χώρες, πραγματοποιώντας αστικές διανομές -μεταξύ άλλων- στο Όσλο, στην Κοπεγχάγη, στη Μαδρίτη, στο Σάλτσμπουργκ, στη Βιέννη, στο Αμβούργο, στη Ρώμη και στο Μιλάνο.

Υπενθυμίζεται, πως η DB Schenker συμμετέχει επίσης στη δεύτερη φάση των δοκιμών του ηλεκτροκίνητου Mercedes-Benz eActros. Επιπλέον, από το 2018 έχει βγάλει στους δρόμους του Βερολίνου ένα FUSO eCanter, ενώ πέρυσι απέκτησε τέσσερις επιπλέον μονάδες του ηλεκτρικού φορτηγού, οι οποίες χρησιμοποιούνται σε αστικές διανομές στο Παρίσι, στη Φρανκφούρτη και στη Στουτγάρδη.

Κάπως έτσι, η DB Schenker βρέθηκε να έχει στην κατοχή της συνολικά 41 μονάδες του eCanter και να αποτελεί τον μεγαλύτερο πελάτη της FUSO στα ηλεκτρικά φορτηγά, με την εταιρεία να έχει πουλήσει παγκοσμίως 200 μονάδες του εν λόγω οχήματος. Σημειώνεται, πως τα νέα eCanter της DB Schenker παράγονται στο εργοστάσιο της μάρκας στο Tramagal της Πορτογαλίας και στο προσεχές διάστημα θα εξοπλιστούν με υπερκατασκευές διαφόρων αμαξοποιών. Η παράδοσή τους θα ξεκινήσει πριν το τέλος του έτους σε διάφορες εγκαταστάσεις της εταιρείας logistics ανά την Ευρώπη.

PreviousNext