Σταθερή και διαρκή άνοδο στις προτιμήσεις των αγοραστών παρουσιάζει το Ford Ranger Wildtrak, ένα pick up του οποίου οι πωλήσεις τον τελευταίο καιρό έχουν εκτοξευθεί στα ύψη, χάρη στα μοναδικά και ασύγκριτα χαρακτηριστικά του.

Η νέα του γενιά, μάλιστα, συνοδεύεται από έναν βελτιωμένο κινητήρα και, ίσως, το καλύτερο αυτόματο δεκάρι κιβώτιο που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην αγορά. Δική μας δουλειά, όμως, είναι να το οδηγήσουμε στο φυσικό του χώρο, σε βουνά και σε λαγκάδια για να διαπιστώσουμε από κοντά τα πλεονεκτήματά του καθώς και τυχόν μειονεκτήματά του.

Για αυτό το λόγο, κατευθυνόμαστε με το Ranger στον ορεινό όγκο της Καρδίτσας και συγκεκριμένα σε διαδρομές στα Άγραφα σε έναν τόπο απαράμιλλης ομορφιάς. Άλλωστε, για να γνωρίσεις τα χωριά τους, σε πολλά εκ των οποίων η πρόσβαση ακόμη και τώρα γίνεται από χωματόδρομους, ένα όχημα 4Χ4 είναι ο καλύτερος σύμμαχος. Ταξιδέψτε μαζί μας στη λίμνη Στεφανιάδα και εν συνεχεία στους αμπελώνες του χωριού Δαμάσι Λάρισας, όπου μαζί με τον Γιάννη Σαράφη και την οικογένεια Τσανάκα φορτώνουμε στην καρότσα του κλούβες με σταφύλια.

Όποιος νομίζει ότι τα στάνταρ στις απαιτήσεις των υποψήφιων αγοραστών pick up δεν έχουν αλλάξει, τότε σίγουρα κάνει μεγάλο λάθος. Η εποχή που κάποιος ζητούσε ένα λιτό και σπαρτιάτικο εσωτερικό, έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Πλέον, ο κόσμος είναι πιο υποψιασμένος και ζητάει άνεση και πολυτέλεια, κάτι που σου προσφέρει απλόχερα το Ranger στην έκδοση Wildtrak. Το πρώτο στοιχείο υπεροχής στο εσωτερικό του αφορά τις δερμάτινες επενδύσεις στο ταμπλό. Επίσης με δέρμα έχει ντυθεί το υποβραχιόνιο, το οποίο μας άρεσε γιατί δουλεύει και σαν ψυγείο με τη χρήση του air condition, οι πόρτες και ο λεβιές ταχυτήτων. Αυτό που εκτιμήσαμε επίσης στο εσωτερικό του είναι τα φαρδιά καθίσματα, τόσο για τους δύο μπροστινούς επιβάτες όσο και για τους τρεις πίσω.

Διαβάστε την αναλυτική δοκιμή του νέου Ford Ranger, στο τεύχος Νοεμβρίου (391) του περιοδικού ΤΡΟΧΟΙ & TIR που κυκλοφορεί στα περίπτερα Ελλάδας και Κύπρου.