Τροχοί & TIR

Michelin: Νέα X MULTI ελαστικά

Με την κυκλοφορία ακόμα τεσσάρων ελαστικών για φορτηγά, η Michelin επεκτείνει την X MULTI γκάμα της, που προορίζεται για οχήματα που πραγματοποιούν μεταφορές μεσαίων αποστάσεων. Συγκεκριμένα, επεκτε
Πέμπτη 12/11/2020 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Με την κυκλοφορία ακόμα τεσσάρων ελαστικών για φορτηγά, η Michelin επεκτείνει την X MULTI γκάμα της, που προορίζεται για οχήματα που πραγματοποιούν μεταφορές μεσαίων αποστάσεων.

Συγκεκριμένα, επεκτείνεται η γκάμα των X MULTI Z και X MULTI D στη δημοφιλή διάσταση 315/80 R22.5. Παράλληλα, λανσάρονται δύο νέα ελαστικά, τα X MULTI HLZ και X MULTI HLT, τα οποία καλύπτουν την ανάγκη για βαρύτερα φορτία και προορίζονται για τράκτορες εξοπλισμένους με γερανούς και ημιρυμουλκούμενα.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την εταιρεία, το MICHELIN X MULTI Z για κατευθυντήριους άξονες, προσφέρει 15% μεγαλύτερη χιλιομετρική απόδοση σε σύγκριση με τον προκάτοχό του και ενσωματώνει τις τεχνολογίες REGENION, FORCION και INFINICOIL. Στην ίδια λογική, το MICHELIN X MULTI D για κινητήριους άξονες, προσφέρει χιλιομετρική απόδοση αυξημένη κατά 10%, με το πέλμα του να ενσωματώνει την τεχνολογία REGENION και τον σκελετό του την τεχνολογία POWERCOIL.

Για βαριά φορτία

Το νέο MICHELIN X MULTI HLZ με διάσταση 385/65 R22.5, για κατευθυντήριους άξονες, απευθύνεται κυρίως σε φορτηγά μεταφοράς μεγάλου βάρους και σε τράκτορες εξοπλισμένους με γερανούς. Αυξάνει τη δυνατότητα μεταφοράς φορτιού σε 10 τόνους ανά άξονα, προσφέροντας παράλληλα μεγαλύτερη χιλιομετρική απόδοση σε ποσοστό 30%, σε σύγκριση με τον προκάτοχό του. Το πέλμα του, ενσωματώνει ένα μείγμα γόμας που επιτρέπει μικρότερο αρχικό βάθος σκαλίσματος.

Σε ό,τι αφορά στο MICHELIN X MULTI HLT για φερόμενους άξονες, αυτό καλύπτει την ανάγκη για φορτίο μεγαλύτερου βάρους για συρόμενα και επικαθήμενα οχήματα. Έχει αυξημένο δείκτη φορτιού, που ισοδυναμεί σε επιπλέον ένα τόνο ανά άξονα. Επιπλέον, το πέλμα του ενσωματώνει τις τεχνολογίες REGENION και CARBION, για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής (έως και 25% μεγαλύτερη χιλιομετρική απόδοση και χαμηλότερη αντίσταση κύλισης).

Σημειώνεται, πως όλα τα ελαστικά της γκάμας MICHELIN X MULTI διαθέτουν πιστοποίηση 3PMSF. Όπως όλα τα ελαστικά της εταιρείας, παρέχουν τη δυνατότητα ξανασκαλίσματος και αναγόμωσης, επιτρέποντας στους επαγγελματίες να μειώσουν τόσο το λειτουργικό τους κόστος, όσο και το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα.

PreviousNext