Η μέρα που όλοι οι φίλοι της ΜΑΝ στη χώρα μας περίμεναν ήρθε, καθώς στις εγκαταστάσεις της MAN Hellas Truck & Bus S.A στον Ασπρόπυργο, κατέφτασε η ναυαρχίδα της γερμανικής εταιρείας, το ολοκαίνουργιο μοντέλο TGX 18.640.

Η πρώτη παγκόσμια παρουσίασή του πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο στο Μπιλμπάο της Ισπανίας όπου πήραμε μια πρώτη γεύση στους δρόμους της Ισπανίας. Έκτοτε ακολούθησαν διθυραμβικά σχόλια από χρήστες της επίσημης ιστοσελίδας του περιοδικού στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης, κυρίως για την εμφάνισή του, τα οποία συνεχίζονται από όσους το βλέπουν από κοντά.

Με στιβαρότερη κατασκευή, πολλές αλλαγές στο εσωτερικό και εξωτερικό μέρος της καμπίνας και ένα πανίσχυρο και αποδοτικό μηχανικό σύνολο, το TGX είναι ιδανικό για βαριές μεταφορές και πολυήμερα ταξίδια. Είχαμε την ευκαιρία να το οδηγήσουμε στην Αθήνα από όπου και σας μεταφέρουμε τις πρώτες εντυπώσεις μας.

Επιβλητικότερη παρουσία

Σχεδιαστικά, το TGX διαφέρει σημαντικά από τον προκάτοχό του, ωστόσο διατηρεί την ταυτότητα του κατασκευαστή. Οι βασικές αλλαγές στην μπροστινή πλευρά εντοπίζονται στις γρίλιες εισαγωγής του αέρα και στη νέα μάσκα η οποία σχηματίζει ένα τεράστιο V. Να αναφέρουμε ότι η μαύρη πλάκα πάνω στην οποία βρίσκεται το λογότυπο ΜΑΝ είναι τώρα ματ. Οι τρεις γρίλιες είναι λίγο πιο φαρδιές για την καλύτερη εισαγωγή του αέρα και είναι χρωμιωμένες, προσδίδοντας μια πιο μοντέρνα εικόνα.

Νέας σχεδίασης είναι και τα αεροδυναμικά φρύδια πάνω από τα φώτα για να διώχνουν πιο αποτελεσματικά τον αέρα στις πλαϊνές πλευρές του τράκτορα. Τα φώτα εκτός από πιο δυναμικό σχεδιασμό, στο καθαρά πρακτικό σκέλος, προσφέρουν ακόμη περισσότερο και βελτιωμένο φωτισμό στη βραδινή οδήγηση. Επιπλέον, τα πλαϊνά πτερύγια της καμπίνας μειώθηκαν σε τρία από πέντε, ενώ, καθώς επίσης το κρύσταλλο πλέον σταματά στην πόρτα. Να αναφέρουμε ότι η δομή του σκελετού έχει ενισχυθεί με υλικά υψηλής αντοχής και έτσι βελτιώθηκε ο χώρος επιβίωσης σε περίπτωση μετωπικής σύγκρουσης.

Διαβάστε την αναλυτική δοκιμή του νέου ΜΑΝ TGX, στο τεύχος Νοεμβρίου (391) του περιοδικού ΤΡΟΧΟΙ & TIR που κυκλοφορεί στα περίπτερα Ελλάδας και Κύπρου.