Ο Στέλιος Αβραμίδης από την Κατερίνη αποτελεί μία από τις σπάνιες περιπτώσεις επαγγελματία οδηγού φορτηγού ο οποίος οδηγεί μόνο με το δεξί χέρι του, καθώς το αριστερό του είναι παράλυτο.

Όλα ξεκίνησαν το 1991 όταν ενεπλάκη σε σοβαρό τροχαίο ατύχημα με τη μηχανή του, πέφτοντας σε κώμα για είκοσι τέσσερις ημέρες, με το αριστερό του χέρι να μένει τελικά σε πλήρη παράλυση. Η αγάπη του όμως για το φορτηγό, σε συνδυασμό με την όρεξη για δουλειά, και το πείσμα του για τη ζωή, δεν τον εμπόδισαν να πραγματοποιήσει το όνειρό του και να εργαστεί ως οδηγός σε φορτηγά.

Άλλωστε ήδη από το 1987 είχε κάνει τα πρώτα του βήματα στο φορτηγό και η πορεία του στο χώρο ήταν προδιαγεγραμμένη. Σήμερα εργάζεται στη διεθνή μεταφορά, ταξιδεύοντας σε όλη την Ευρώπη. Σε ένα από τα δρομολόγιά του ο συντάκτης μας Παύλος Μαυρομύτης τον συνάντησε στην εθνική οδό και συζήτησε μαζί του για την καθημερινότητά του στο φορτηγό.

Άφησα το σχολείο για τη νταλίκα

Το φορτηγό μου άρεσε από μικρή ηλικία, και όταν ήμουν 15 χρόνων σταμάτησα το σχολείο και ξεκίνησα ταξίδια στο εξωτερικό, με έναν γείτονά μου, τον Γιώργο Μέλλιο. Είχα βέβαια το γονίδιο στο αίμα μου, καθώς και ο πατέρας μου, Θεμιστοκλής Αβραμίδης, ήταν επαγγελματίας οδηγός. Το μόνο που με ενδιέφερε ήταν να ενηλικιωθώ, να αποκτήσω το δίπλωμα και να ταξιδεύω μόνος μου.

Το ατύχημα και η παράλυση του χεριού

Το 1991 είχα ένα φοβερό τροχαίο ατύχημα με τη μηχανή που οδηγούσα, όταν έσκασε το λάστιχο και έφυγα εκτός πορείας. Για είκοσι τέσσερις ημέρες ήμουν σε κώμα, μεταξύ ζωής και θανάτου, αλλά βγήκα νικητής. Βέβαια έμεινε παράλυτο το αριστερό μου χέρι, το οποίο δεν μπορώ πλέον να κουνήσω.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο τεύχος Νοεμβρίου (391) του περιοδικού ΤΡΟΧΟΙ & TIR που κυκλοφορεί στα περίπτερα Ελλάδας και Κύπρου.