Τροχοί & TIR

Thermo King Advancer: Λανσάρισμα στην Ελλάδα

Εντυπωσίασε αυτοκινητιστές και στελέχη μεγάλων εμπορικών επιχειρήσεων το νέο ψυκτικό μηχάνημα Advancer της Thermo King, το οποίο παρουσιάστηκε από την αντιπροσωπεία της μάρκας Thermoservice Hellas σ
από Μανώλης Αγριμανάκης | Κυριακή 01/11/2020 - 09:00
Κοινοποίηση στα Social Media
Ο Γιώργος Καλαδάμης, αντιπρόσωπος της Τhermo King στην Ελλάδα, αναλύει τα πλεονεκτήματα του Advancer.
Ο Γιώργος Καλαδάμης, αντιπρόσωπος της Τhermo King στην Ελλάδα, αναλύει τα πλεονεκτήματα του Advancer.

Εντυπωσίασε αυτοκινητιστές και στελέχη μεγάλων εμπορικών επιχειρήσεων το νέο ψυκτικό μηχάνημα Advancer της Thermo King, το οποίο παρουσιάστηκε από την αντιπροσωπεία της μάρκας Thermoservice Hellas στη Μάνδρα Αττικής. Η νέα αρχιτεκτονική και ο σχεδιασμός του Advancer ενσωματώνουν τις προσδοκίες των πελατών που συγκεντρώθηκαν και καταγράφηκαν λεπτομερώς σε ερωτηματολόγια, και συμπεριλήφθηκαν στο σχεδιασμό του μηχανήματος από την αρχή, μαζί φυσικά με την τεχνογνωσία δεκαετιών της Thermo King. Ως αποτέλεσμα, το Advancer περιλαμβάνει αρκετά μοναδικά χαρακτηριστικά που ανταποκρίνονται σε ένα ευρύ φάσμα τεχνικών και λειτουργικών απαιτήσεων:

  • Πλήρως και διαρκώς μεταβαλλόμενη ροή αέρα που μπορεί να ρυθμιστεί για κάθε ταξίδι και φορτίο, και είναι ανεξάρτητη από τον ρυθμό περιστροφής του κινητήρα της μονάδας

  • Σημαντικά βελτιωμένη αποδοτικότητα καυσίμου (κατά 30% σε σχέση με τον μέσο όρο της αγοράς και με βάση την ενεργειακή απόδοση ενός λίτρου πετρελαίου) που συμβάλλει στη χαμηλότερη εκπομπή CO2.

  • Ηλεκτρονικός έλεγχος ταχύτητας κινητήρα στις μονάδες A-400 και A-500, γεγονός που τις καθιστά τις πρώτες μονάδες στην αγορά που παρέχουν πλήρη διαφάνεια στα επίπεδα καυσίμου και στην κατανάλωση καυσίμου. Τα δεδομένα κατανάλωσης καυσίμου θα καταγράφονται, θα εμφανίζονται και θα διατίθενται εξ αποστάσεως μέσω τηλεματικής

  • Στιβαρή κατασκευή με 38% λιγότερα εξαρτήματα και 335 λιγότερες ψυκτικές συνδέσεις.

  • Χαμηλότερο κόστος συντήρησης και βελτιωμένη λειτουργικότητα σε σύγκριση με τον προκάτοχό του, χάρη στους αισθητήρες που προσφέρουν ξεκάθαρη εικόνα για τον κινητήρα, το καύσιμο, την μπαταρία και την απόδοση άλλων βασικών εξαρτημάτων.

  • Ταχύτερη πτώση θερμοκρασίας στον θάλαμο (pulldown).

  • Χαμηλοθόρυβη και απόλυτα ισορροπημένη λειτουργία χωρίς κανένα «τρέμουλο».

  • Ενσωματωμένη μελλοντική ικανότητα αναβάθμισης

  • Το Fleet Intelligence στάνταρ, με το Advancer είναι η πρώτη μονάδα που προσφέρει χωρίς έξτρα επιβάρυνση δύο χρόνια πλήρους συνδεσιμότητας τηλεματικής στην τιμή αγοράς.

Οι μονάδες Advancer κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της hermo King στο Galway της Ιρλανδίας. Η πρόσφατα σχεδιασμένη, υπερσύγχρονη γραμμή παραγωγής χρησιμοποιεί 60% λιγότερη ενέργεια σε σύγκριση με τη διαδικασία παραγωγής προηγούμενων προϊόντων Thermo King. Το Advancer ευθυγραμμίζεται τέλος, με τις φιλοδοξίες βιωσιμότητας της (μητρικής εταιρείας) Trane Technologies το 2030 και τη δέσμευση για μείωση των εκπομπών άνθρακα των πελατών κατά ένα gigaton.

Βραβείο καινοτομίας

Την πρώτη θέση στην κατηγορία «Smart Trailer», απέσπασε στα φετινά βραβεία «Trailer Innovation», το νέο ψυκτικό μηχάνημα για τρέιλερ «Advancer A-Series» της Thermo King, το οποίο διατίθεται στις εκδόσεις A-360, A-400 και A-500 (διαβάστε Τ&Τ Ιουλίου 2020).

«Είμαστε ενθουσιασμένοι με την ανταπόκριση που υπάρχει στο όραμά μας για το μέλλον της ψύξης των ρυμουλκουμένων. Με το Advancer, έχουμε δημιουργήσει μια ψυκτική μονάδα που διαθέτει καινοτομίες που δεν έχει ξαναδεί η αγορά. Μια εντελώς νέα αρχιτεκτονική που ενσωματώνει τις προσδοκίες των πελατών μας, μαζί με δεκαετίες γνώσης και εμπειρίας της Thermo King», δήλωσε ο πρόεδρος της Thermo King Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής, Francesco Incalza.

Και σύστημα φωτοβολταϊκών

Μαζί με το Advancer, η Thermo King παρουσίασε το δικό της σύστημα φωτοβολταϊκών. Το ονομάζει ThermoLite και σκοπός του είναι να αυξάνει τη ζωή των μπαταριών με παράλληλη μείωση κατανάλωσης και ρύπων. Τα πάνελ είναι υδατοστεγή και συλλέγουν ενέργεια από τον ήλιο, ικανή να διατηρεί φορτισμένες τις μπαταρίες του τράκτορα. Όπως εξήγησε ο κ. Καλαδάμης, το σύστημα ThermoLite τοποθετείται στην οροφή της καμπίνας, πίσω από το σπόιλερ ή πιο πίσω, πάνω στην οροφή του θαλάμου (θέσεις στο σχεδιάγραμμα 1 και 3) για την τροφοδοσία μπαταρίας 24 V ή στη θέση 2 για την τροφοδοσία της 12βολτης μπαταρίας.

Η τοποθέτηση είναι απλή, καθώς το πάνελ συνοδεύεται με όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα. Η Thermo King αναφέρει ότι έχει δοκιμαστεί σε εξαιρετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες, έχοντας επιδείξει αντοχή και δεν παρουσίασε κανένα πρόβλημα χάρη στην ποιότητα των υλικών και τη μόνωση των στοιχείων. Για τον λόγο αυτό παρέχει εγγύηση δύο ετών.

PreviousNext