Εντυπωσίασε αυτοκινητιστές και στελέχη μεγάλων εμπορικών επιχειρήσεων το νέο ψυκτικό μηχάνημα Advancer της Thermo King, το οποίο παρουσιάστηκε από την αντιπροσωπεία της μάρκας Thermoservice Hellas στη Μάνδρα Αττικής.

Η νέα αρχιτεκτονική και ο σχεδιασμός του Advancer ενσωματώνουν τις προσδοκίες των πελατών που συγκεντρώθηκαν και καταγράφηκαν λεπτομερώς σε ερωτηματολόγια, και συμπεριλήφθηκαν στο σχεδιασμό του μηχανήματος από την αρχή, μαζί φυσικά με την τεχνογνωσία δεκαετιών της Thermo King.

Ως αποτέλεσμα, το Advancer περιλαμβάνει αρκετά μοναδικά χαρακτηριστικά που ανταποκρίνονται σε ένα ευρύ φάσμα τεχνικών και λειτουργικών απαιτήσεων:

  • Πλήρως και διαρκώς μεταβαλλόμενη ροή αέρα που μπορεί να ρυθμιστεί για κάθε ταξίδι και φορτίο, και είναι ανεξάρτητη από τον ρυθμό περιστροφής του κινητήρα της μονάδας.

  • Σημαντικά βελτιωμένη αποδοτικότητα καυσίμου (κατά 30% σε σχέση με τον μέσο όρο της αγοράς και με βάση την ενεργειακή απόδοση ενός λίτρου πετρελαίου) που συμβάλλει στη χαμηλότερη εκπομπή CO2.

  • Ηλεκτρονικός έλεγχος ταχύτητας κινητήρα στις μονάδες A-400 και A-500, γεγονός που τις καθιστά τις πρώτες μονάδες στην αγορά που παρέχουν πλήρη διαφάνεια στα επίπεδα καυσίμου και στην κατανάλωση καυσίμου. Τα δεδομένα κατανάλωσης καυσίμου θα καταγράφονται, θα εμφανίζονται και θα διατίθενται εξ αποστάσεως μέσω τηλεματικής.

  • Στιβαρή κατασκευή με 38% λιγότερα εξαρτήματα και 335 λιγότερες ψυκτικές συνδέσεις.

  • Χαμηλότερο κόστος συντήρησης και βελτιωμένη λειτουργικότητα σε σύγκριση με τον προκάτοχό του, χάρη στους αισθητήρες που προσφέρουν ξεκάθαρη εικόνα για τον κινητήρα, το καύσιμο, την μπαταρία και την απόδοση άλλων βασικών εξαρτημάτων.

  • Ταχύτερη πτώση θερμοκρασίας στον θάλαμο (pulldown).

Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος Νοεμβρίου (391) του περιοδικού ΤΡΟΧΟΙ & TIR που κυκλοφορεί στα περίπτερα Ελλάδας και Κύπρου.