Τροχοί & TIR

Ηλεκτρικό Kenworth 37 τόνων

Η Kenworth (του ομίλου PACCAR στον οποίο ανήκει και η DAF), ξεκίνησε να δέχεται παραγγελίες για το πρώτο της ηλεκτρικό βαρύ φορτηγό, το Kenworth T680E, η παραγωγή του οποίου αναμένεται να εκκινήσει
Πέμπτη 17/12/2020 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Η Kenworth (του ομίλου PACCAR στον οποίο ανήκει και η DAF), ξεκίνησε να δέχεται παραγγελίες για το πρώτο της ηλεκτρικό βαρύ φορτηγό, το Kenworth T680E, η παραγωγή του οποίου αναμένεται να εκκινήσει μέσα στο επόμενο έτος.

Θα διατίθεται με μικτό βάρος 24,5 και 37,2 τόνων, ως τράκτορας και ως 6x4 μονό φορτηγό. Η ηλεκτρική γραμμή κίνησης «Blue Horizon 14Xe» προέρχεται από την Meritor και στην περίπτωση του Kenworth T680E, προσφέρει ισχύ 536 ίππων (μέγιστη τιμή 670 ίπποι) και ροπή 2.200 Nm. Ενσωματώνει κιβώτιο δύο σχέσεων και προσδίδει στο φορτηγό μέγιστη ταχύτητα 113 χλμ./ώρα. Όλα τα ηλεκτρονικά ισχύος προέρχονται από την θυγατρική της Meritor, TransPower, και βρίσκονται κάτω από το καπό του φορτηγού, καταλαμβάνοντας τη θέση του πετρελαιοκινητήρα.

Ανάλογα με τη χρήση, το μηδενικών εκπομπών φορτηγό της Kenworth έχει μέγιστη αυτονομία της τάξης των 240 χλμ. Το ηλεκτρικό φορτηγό χρησιμοποιεί έναν ταχυφορτιστή CCS1 συνεχούς ρεύματος, με μέγιστο ρυθμό 120 kWh και εκτιμώμενο χρόνο φόρτισης 3,3 ωρών. Οι παραπάνω εξελίξεις σχετίζονται ασφαλώς και με την παρουσίαση από την DAF βαρέων ηλεκτρικών φορτηγών για την αγορά της Ευρώπης.

PreviousNext