Τροχοί & TIR

Δέκα χρόνια χωματουργικά Volvo (+VIDEO)

Με το λανσάρισμα του νέου -τρίτης γενιάς- Volvo FMX, η Volvo Trucks γιορτάζει τα δέκα χρόνια παρουσίας στα χωματουργικά βαρέα φορτηγά. Υπενθυμίζεται, πως το νέο Volvo φέρει μια ολοκαίνουργια καμπίνα
Πέμπτη 14/01/2021 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media
Ξεκίνησαν πρόσφατα στη χώρα μας οι πωλήσεις του νέου Volvo FMX, όπως και των υπόλοιπων ολοκαίνουργιων βαρέων φορτηγών της Volvo Trucks, των FH, FH16 και FM.
Ξεκίνησαν πρόσφατα στη χώρα μας οι πωλήσεις του νέου Volvo FMX, όπως και των υπόλοιπων ολοκαίνουργιων βαρέων φορτηγών της Volvo Trucks, των FH, FH16 και FM.

Με το λανσάρισμα του νέου -τρίτης γενιάς- Volvo FMX, η Volvo Trucks γιορτάζει τα δέκα χρόνια παρουσίας στα χωματουργικά βαρέα φορτηγά.

Υπενθυμίζεται, πως το νέο Volvo φέρει μια ολοκαίνουργια καμπίνα, η οποία προσφέρει αυξημένη χωρητικότητα έως και κατά 1.000 λίτρα. Παράλληλα, το χωματουργικό φορτηγό διαθέτει χαμηλότερη απόσταση από το έδαφος, διευκολύνοντας την είσοδο και έξοδο του οδηγού. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην εργονομία, καθώς και την απρόσκοπτη ορατότητα. Επιπλέον, ο πίνακας οργάνων των 12 ιντσών είναι πλήρως ψηφιακός και επιπρόσθετα μπορεί να τοποθετηθεί μία οθόνη αφής 9 ιντσών στην κεντρική κονσόλα. Πλήρως ανασχεδιασμένος είναι και ο χώρος ανάπαυσης, με την καμπίνα να διαθέτει ακόμα βελτιωμένη μόνωση.

Σε ό,τι αφορά στα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου Volvo FMX, συνοπτικά αναφέρεται πως ο μπροστά άξονας μπορεί να δεχθεί αυξημένο φορτίο (έως και 20 τόνων), με τους πίσω άξονες να έχουν τεχνική ικανότητα φόρτισης 38 τόνων. Με συνδυασμό συρόμενου, η τεχνική δυνατότητα του συρμού φτάνει μέχρι τους 150 τόνους συνολικής έλξης.

Δείτε παρακάτω το βίντεο παρουσίασης του νέου Volvo FMX.

Video URL

Στο ίδιο τεύχος #393

PreviousNext