Τροχοί & TIR

Επιπλέον επιλογές φόρτισης για τα BYD ADL eBuses

Τα ηλεκτρικά λεωφορεία που κατασκευάζονται στο Ην. Βασιλείο από την κοινοπραξία που έχουν ιδρύσει οι εταιρίες BYD UK και Alexander Dennis Limited (ADL), θα προσφέρουν εφεξής περισσότερες επιλογές φό
Παρασκευή 21/05/2021 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media
Το ηλεκτρικό, διώροφο BYD ADL Enviro400EV.
Το ηλεκτρικό, διώροφο BYD ADL Enviro400EV.

Τα ηλεκτρικά λεωφορεία που κατασκευάζονται στο Ην. Βασιλείο από την κοινοπραξία που έχουν ιδρύσει οι εταιρίες BYD UK και Alexander Dennis Limited (ADL), θα προσφέρουν εφεξής περισσότερες επιλογές φόρτισης των μπαταριών τους.

Έτσι, πέραν της φόρτισης με βύσμα εναλλασσόμενου ρεύματος (AC), τα εν λόγω λεωφορεία θα μπορούν να συνδεθούν και με πρίζες συνεχούς ρεύματος (DC). Επιπλέον, τα διώροφα λεωφορεία της BYD ADL θα μπορούν να παραγγελθούν με ρευματολήπτες οροφής, ώστε να συνδέονται με αντεστραμμένους παντογράφους.

Αναλυτικότερα, το μονό BYD ADL Enviro200EV και το διώροφο BYD ADL Enviro400EV εξοπλίζονται ως στάνταρ με διπλές AC θύρες φόρτισης, που τους επιτρέπουν να συνδέονται είτε με ένα βύσμα των 40kW είτε με δύο, που έχουν συνδυαστική ισχύ φόρτισης 80kW. Με τον προαιρετικό, μονό, DC φορτιστή, οι μπαταρίες του BYD ADL Enviro200EV μπορούν να φορτιστούν μέχρι τα 102kW, ενώ αυτές του BYD ADL Enviro400EV έως τα 112kW.

Σημειώνεται, πως όλα τα ηλεκτρικά λεωφορεία BYD ADL, μπορούν να παραγγελθούν με διπλές υποδοχές, ώστε να μπορούν να συνδεθούν τόσο στο εναλλασσόμενο όσο και στο συνεχές ρεύμα. Επιπλέον, το διώροφο λεωφορείο φορτίζει ευκαιριακά τις μπαταρίες του συνδεόμενο στο δίκτυο με αντεστραμμένους παντογράφους, οι οποίοι πληρούν τις διεθνείς προδιαγραφές «OppCharge».

Τονίζεται, ακόμα, πως το ηλεκτρικό λεωφορείο εξοπλίζεται με το υδρόψυκτο σύστημα θερμικής διαχείρισης των μπαταριών που έχει εξελίξει η BYD, το λεγόμενο Battery Thermal Management System (BTMS), μέσω του οποίου είναι δυνατή η ταχεία φόρτιση με ισχύ έως και 300kW. Τα πρώτα λεωφορεία με DC φορτιστές και παντογράφους οροφής, θα ξεκινήσουν να παραδίδονται στο Ην. Βασίλειο στις αρχές του καλοκαιριού. Αξίζει να αναφερθεί, τέλος, πως μέχρι στιγμής η κοινοπραξία BYD ADL -σε μόλις πέντε χρόνια ζωής- έχει δεχθεί παραγγελίες για περισσότερα από 750 ηλεκτρικά λεωφορεία.

Τα λεωφορεία εξοπλίζονται ως στάνταρ με διπλές AC θύρες φόρτισης, που τους επιτρέπουν να συνδέονται είτε με ένα βύσμα των 40kW είτε με δύο, που έχουν συνδυαστική ισχύ φόρτισης 80kW.

Στο ίδιο τεύχος #397

PreviousNext