Τροχοί & TIR

Η BYD «ηλεκτρίζει» το Λονδίνο με διώροφα

Με την παράδοση 29 μονάδων του διώροφου ηλεκτροκίνητου BYD ADL Enviro400EV, το οποίο αποτελεί τον καρπό της συνεργασίας της BYD Europe και της Alexander Dennis Limited (ADL), η γραμμή 94 του Δυτικού
Σάββατο 13/06/2020 - 18:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Με την παράδοση 29 μονάδων του διώροφου ηλεκτροκίνητου BYD ADL Enviro400EV, το οποίο αποτελεί τον καρπό της συνεργασίας της BYD Europe και της Alexander Dennis Limited (ADL), η γραμμή 94 του Δυτικού Λονδίνου καθίσταται πλήρως ηλεκτρική.

Τα εν λόγω ηλεκτρικά λεωφορεία αποκτήθηκαν από την εταιρεία δημόσιων μεταφορών London United, που αποτελεί θυγατρική της RATP Dev. Έπιασαν ήδη δουλειά στη γραμμή 94 του Λονδίνου, η οποία λειτουργεί καθημερινά για 24 ώρες συνδέοντας τη συνοικία Acton Green με την Πλατεία Πικαντίλι (Piccadilly Circus).

Σημειώνεται, πως με τα 29 διώροφα Enviro400EV, η κοινοπραξία BYD ADL έχει παραδώσει συνολικά 269 ηλεκτρικά λεωφορεία, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνονται και 200 μονάδες του BYD ADL Enviro200EV.

Μάλιστα, όπως τόνισε και ο διευθύνων σύμβουλος της ADL, Colin Robertson: «Η γραμμή 94 είναι η δεύτερη στο Λονδίνο με διώροφα λεωφορεία που καθίσταται ηλεκτρική και επιπλέον φέτος προγραμματίζεται να ακολουθήσουν και άλλες».

Υπενθυμίζεται, πως το BYD ADL Enviro400EV έχει μήκος 10,9 μέτρων και δύναται να μεταφέρει 67 καθήμενους επιβάτες (24 στον κάτω και 43 στον επάνω όροφο). Εξοπλίζεται με την ηλεκτρική γραμμή κίνησης της BYD, μέρος της οποίας αποτελούν και οι μπαταρίες φωσφορικού σιδήρου των 382 kWh, οι οποίες προσδίδουν στο λεωφορείο αυτονομία έως και 258 χλμ.

Η BYD κατακτά και τις Η.Π.Α.

Στο μεταξύ, η Υπηρεσία Μεταφορών του Λος Άντζελες (LADOT), τοποθέτησε πρόσφατα τη μεγαλύτερη παραγγελία ηλεκτρικών λεωφορείων στην έως τώρα ιστορία των Η.Π.Α. Αναλυτικότερα, η αμερικάνικη μεγαλούπολη που επιθυμεί έως το 2030 να διαθέτει αποκλειστικά ηλεκτρικά λεωφορεία, έκλεισε συμφωνία για την παράδοση 155 ηλεκτρικών λεωφορείων.

Από αυτά, τα 130 ανήκουν στην BYD και κατασκευάζονται από την αμερικάνικη θυγατρική της, BYD North America. Σημειώνεται, πως στο Λος Άντζελες έχουν τεθεί ήδη σε κυκλοφορία 4 μονάδες του ηλεκτρικού BYD, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 134. Αξίζει να αναφερθεί, τέλος, πως την παραγγελία της αμερικάνικης πόλης, συμπληρώνουν τα 25 ηλεκτρικά λεωφορεία της Prottera.

PreviousNext