Τροχοί & TIR

Υδρογονοκίνητα Solaris στην Αυστρία

Τρία συμβόλαια για την παράδοση έως και 182 λεωφορείων μέχρι το 2023, υπέγραψε πρόσφατα η Solaris Bus & Coach με την αυστριακή εταιρεία δημόσιων μεταφορών, Österreichische Postbus, που είναι και
Δευτέρα 24/05/2021 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Τρία συμβόλαια για την παράδοση έως και 182 λεωφορείων μέχρι το 2023, υπέγραψε πρόσφατα η Solaris Bus & Coach με την αυστριακή εταιρεία δημόσιων μεταφορών, Österreichische Postbus, που είναι και η μεγαλύτερη της χώρας.

Σε αυτά περιλαμβάνονται 142 λεωφορεία συμβατικής τεχνολογίας (diesel) και 40 ηλεκτρικά με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου. Συγκεκριμένα, στα προδιαγραφών Euro 6 πετρελαιοκίνητα λεωφορεία, συναντάμε έως 45 μονάδες του αρθρωτού Urbino 18, μέχρι 60 μονάδες του 12μετρου Urbino 12 και 17 μονάδες του midi-bus, Urbino 8,9 LE.

Μεγαλύτερο ενδιαφέρον, φυσικά, έχουν οι έως και 40 μονάδες του νέου υδρογονοκίνητου Urbino 12 hydrogen, του οποίου οι ευρωπαϊκές παραγγελίες συνεχώς αυξάνουν. Τα εν λόγω λεωφορεία εμφανίζουν αυτονομία έως και 350 χλμ. και αποτελούν ό,τι πιο καινοτόμο έχει να επιδείξει η Solaris.

Υπενθυμίζεται ότι διαθέτουν κυψέλες καυσίμου ισχύος 70 kW και δεξαμενές υδρογόνου χωρητικότητας 1.560 λτ., οι οποίες είναι τοποθετημένες στην οροφή των οχημάτων. Η ηλεκτρική ενέργεια, που παράγεται μέσω αντίστροφης ηλεκτρόλυσης, μεταφέρεται απευθείας στους δύο ηλεκτροκινητήρες της ZF απόδοσης 2x125 kW (2x167 hp), οι οποίοι βρίσκονται τοποθετημένοι στις πλήμνες των τροχών του πίσω κινητήριου άξονα, ZF AVE 130. Τα μοναδικά υποπροϊόντα που παράγονται κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας είναι η θερμότητα και ο ατμός. Επιπλέον, κάθε παραγγελθέν όχημα θα είναι εξοπλισμένο με μικρές μπαταρίες Solaris High Power, η οποίες υποστηρίζουν τις κυψέλες καυσίμου όταν υπάρχουν αυξημένες ενεργειακές ανάγκες.

Αξίζει να αναφερθεί, κλείνοντας, πως η Solaris έχει σταθερή παρουσία στην Αυστρία από το 2003 και μέχρι στιγμής σχεδόν 400 λεωφορεία της πραγματοποιούν δρομολόγια σε 40 πόλεις, ανάμεσά τους και 53 που κινούνται στους δρόμους της Βιέννης.

PreviousNext