Αν θέλουμε να μιλήσουμε με καθαρά ποδοσφαιρικούς όρους, αυτόν που πρέπει να χρησιμοποιήσουμε είναι ότι ο Βαγγέλης Κουρουμπλής από την Καρδίτσα, έκανε το μεταγραφικό μπαμ.

Αγόρασε ένα αυτοκίνητο το οποίο συγκαταλέγεται στα πέντε κορυφαία της Θεσσαλίας και δικαίως αποτελεί αντικείμενο πόθου και λατρείας για οποιονδήποτε φίλο του φορτηγού.

Η σχετική πληροφορία έπεσε στη συντακτική ομάδα του περιοδικού πρόσφατα και κινητοποιηθήκαμε άμεσα. Ο δρόμος μας φέρνει στην Καρδίτσα για να γνωρίσουμε από κοντά το Golden Eye…

Golden Eye

Τα πρώτα βήματα

Η αυτοκινητιστική ιστορία της οικογένειας Κουρουμπλή από τον Άγιο Θεόδωρο Καρδίτσας ξεκινάει αρκετές δεκαετίες πριν, από την πρώτη γενιά, τον Δημήτρη Κουρουμπλή.

Ήταν η εποχή που με το Volvo του μετέφερε διάφορα εμπορεύματα, σιτάρια, κριθάρια, καλαμπόκια από το θεσσαλικό κάμπο σε όλη την Ελλάδα.

Την ίδια περίοδο ο γιος του Βαγγέλης κάνει τα πρώτα βήματα πίσω από το επαγγελματικό τιμόνι και συγκεκριμένα αυτό του Volvo F-121.

Για να πιάσει όμως το τιμόνι στα χέρια του έπρεπε πρώτα να περάσει από άλλα πόστα. Να φορτώσει το αυτοκίνητο, να ρίξει ιμάντες, να μάθει να κοτσάρει και να ξεκοτσάρει, να γίνει δηλαδή ένας καλός και σωστός βοηθός και εν συνεχεία να γίνει επαγγελματίας οδηγός.

Άλλωστε τη δεκαετία του ’80 και του ’90 αυτό αποτελούσε απαράβατο κανόνα για τους περισσότερους.

Golden Eye

Έπρεπε πρώτα να «ψηθούν» κοντά στο φορτηγό και σε έναν έμπειρο οδηγό και εφόσον η διαγωγή τους ήταν κοσμιοτάτη μόνο τότε μπορούσαν να προαχθούν σε οδηγό. Όλη η διαδικασία ήταν επίπονη, ωστόσο μέσα από αυτήν αποκτούσαν εμπειρία την οποία χρησιμοποιούσαν στην καθημερινότητά τους.

Έτσι λοιπόν ο Βαγγέλης Κουρουμπλής είναι παλιάς σχολής οδηγός με ήθος και αρχές τις οποίες τηρεί και σέβεται στην επαγγελματική του ζωή. 

Στις σελίδες του TRUCK No 1 που κυκλοφορεί με το ΤΡΟΧΟΙ & TIR Ιουλίου – Αυγούστου θαυμάζουμε κάθε γωνία του Golden Eye