Golden Eye

Κυρ, 24/07/2022 - 12:08
Golden Eye

Αν θέλουμε να μιλήσουμε με καθαρά ποδοσφαιρικούς όρους, αυτόν που πρέπει να χρησιμοποιήσουμε είναι ότι ο Βαγγέλης Κουρουμπλής από την Καρδίτσα, έκανε το μεταγραφικό μπαμ. Αγόρασε ένα αυτοκίνητο το οποίο συγκαταλέγεται στα πέντε κορυφαία της Θεσσαλίας και δικαίως αποτελεί αντικείμενο πόθου και λατρείας για οποιονδήποτε φίλο του φορτηγού. Η σχετική πληροφορία έπεσε στη συντακτική ομάδα του περιοδικού πρόσφατα και κινητοποιηθήκαμε άμεσα. Ο δρόμος μας φέρνει στην Καρδίτσα για να γνωρίσουμε από κοντά το Golden Eye…

Τα πρώτα βήματα

Η αυτοκινητιστική ιστορία της οικογένειας Κουρουμπλή από τον Άγιο Θεόδωρο Καρδίτσας ξεκινάει αρκετές δεκαετίες πριν, από την πρώτη γενιά, τον Δημήτρη Κουρουμπλή. Ήταν η εποχή που με το Volvo του μετέφερε διάφορα εμπορεύματα, σιτάρια, κριθάρια, καλαμπόκια από το θεσσαλικό κάμπο σε όλη την Ελλάδα. Την ίδια περίοδο ο γιος του Βαγγέλης κάνει τα πρώτα βήματα πίσω από το επαγγελματικό τιμόνι και συγκεκριμένα αυτό του Volvo F-121. Για να πιάσει όμως το τιμόνι στα χέρια του έπρεπε πρώτα να περάσει από άλλα πόστα.

Να φορτώσει το αυτοκίνητο, να ρίξει ιμάντες, να μάθει να κοτσάρει και να ξεκοτσάρει, να γίνει δηλαδή ένας καλός και σωστός βοηθός και εν συνεχεία να γίνει επαγγελματίας οδηγός. Άλλωστε τη δεκαετία του ’80 και του ’90 αυτό αποτελούσε απαράβατο κανόνα για τους περισσότερους. Έπρεπε πρώτα να «ψηθούν» κοντά στο φορτηγό και σε έναν έμπειρο οδηγό και εφόσον η διαγωγή τους ήταν κοσμιοτάτη μόνο τότε μπορούσαν να προαχθούν σε οδηγό. Όλη η διαδικασία ήταν επίπονη, ωστόσο μέσα από αυτήν αποκτούσαν εμπειρία την οποία χρησιμοποιούσαν στην καθημερινότητά τους. Έτσι λοιπόν ο Βαγγέλης Κουρουμπλής είναι παλιάς σχολής οδηγός με ήθος και αρχές τις οποίες τηρεί και σέβεται στην επαγγελματική του ζωή.

Scania Passion

Ο Βαγγέλης ανδρώθηκε επαγγελματικά σε Volvo, ωστόσο, αυτό δεν τον εμπόδισε να μεταπηδήσει στα Scania R και σήμερα να πορεύεται με αυτά. Το Golden Eye είναι η τελευταία του μεταγραφή και πραγματικά πρόκειται για ένα αμάξι που σε παθιάζει.

Αν μιλούσαμε για μοντέλο, θα λέγαμε ότι είναι καλλίγραμμο και έχει τις τέλειες αναλογίες. Έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που το κάνουν ελκυστικό και συνάμα διακριτικό. Ο Βαγγέλης το αγόρασε έτοιμο με τις μετατροπές, ωστόσο αυτό δε μειώνει σε καμία περίπτωση το γούστο και το μεράκι του για το φορτηγό. Αντίθετα το ενδυναμώνει και το συντηρεί με προσωπική εργασία γνωρίζοντας ότι για να διατηρείς σε άριστη κατάσταση ένα αυτοκίνητο στις μέρες μας είναι πολύ δύσκολο. Χρειάζεται ώρες ολόκληρες να ασχολείσαι με αυτό για να είναι πάντα καθαρό και λαμπερό.

Η διχρωμία με τις χρυσαφί πινελιές επάνω στο λευκό χρώμα της καμπίνας δίνουν το κάτι παραπάνω στην εμφάνιση του τράκτορα. Το σημείο όμως που πραγματικά δίνει τα ρέστα του είναι η πλάτη της καμπίνας με την υπέροχη αερογραφία και τις τέσσερις όρθιες εξατμίσεις. Όσον αφορά το εσωτερικό, προτιμούμε να χρησιμοποιήσουμε τη γνωστή φράση, μια εικόνα χίλιες λέξεις…

Η τρίτη γενιά

Το παρών στη φωτογράφιση δίνει η τρίτη και μελλοντική γενιά της οικογένειας, ο Δημήτρης Κουρουμπλής junior. Είναι αυτός που επιμελείται σχολαστικά την εμφάνιση του R και συνάμα μας το παρουσιάζει.

Αν και είναι μαθητής δημοτικού γνωρίζει τα πάντα γύρω από το φορτηγό και τον ελεύθερο χρόνο του τον περνάει κοντά στον μπαμπά του ταξιδεύοντας σε όλη την Ελλάδα. Άλλωστε η οικογένεια ακόμη και σήμερα κρατάει τις παλιές-σωστές-παραδόσεις. Πριν γίνει κάποιος επαγγελματίας οδηγός, πρέπει πρώτα να περάσει από όλα τα πόστα του φορτηγού…

Παύλος Μαυρομύτης