Η εταιρεία Panroad Αθανάσιος Πανδρεμμένος & ΣΙΑ Ο.Ε με έδρα το Μακρυχώρι Λάρισας δραστηριοποιείται στις ειδικές μεταφορές, εξυπηρετώντας κατασκευαστικές και τεχνικές εταιρείες, καθώς και τις ανάγκες της ίδιας της επιχείρησης για τη μεταφορά των μηχανημάτων της.

 Πρόκειται για μεταφορές που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς πραγματοποιούνται σε διαδρομές που απαιτούν ιδιαίτερη εμπειρία τόσο από τον οδηγό, όσο και από τα μέλη των συνοδευτικών οχημάτων. 

Σε μια από αυτές, ο συντάκτης μας Παύλος Μαυρομύτης ακολουθεί το ΜΑΝ της εταιρείας με τον Αθανάσιο και τον Γιώργο Πανδρεμμένο να βρίσκονται στο τιμόνι του και καταγράφει τη διαδικασία, τις δυσκολίες και την εμπειρία της ομάδας στο ΤΡΟΧΟΙ & TIR Ιουλίου – Αυγούστου που κυκλοφορεί στα περίπτερα. 

Από δεξιά ο Θανάσης Πανδρεμμένος με το γιο του Γιώργο και τον Κώστα Παπαναστασίου υπεύθυνο στα ελληνικά λατομεία Α.Ε.
Από δεξιά ο Θανάσης Πανδρεμμένος με το γιο του Γιώργο και τον Κώστα Παπαναστασίου υπεύθυνο στα ελληνικά λατομεία Α.Ε.

Φόρτωμα στα ορεινά της Κομοτηνής 

Το πρώτο σκέλος της διαδρομής είναι και το πιο δύσκολο, καθώς ο συρμός θα κινηθεί στον ορεινό όγκο της Ροδόπης με κατεύθυνση την Κομοτηνή. 

Ο Θανάσης Πανδρεμμένος θα σχολιάσει σχετικά: «Ο σπαστήρας είναι ένα μηχάνημα το οποίο θρυμματίζει κάθε τύπου και διάστασης πέτρα σε μικρότερα κομμάτια. Ο συγκεκριμένος έχει βάρος 60 τόνους και τον μεταφέρουμε σε όλη την ηπειρωτική χώρα και τα νησιά μας, ανάλογα με τις ανάγκες των πελατών μας. Η μεταφορά του είναι αρκετά απαιτητική καθώς κινούμαστε ως επί το πλείστον σε διαδρομές με στενούς δρόμους και με έντονες υψομετρικές διαφορές. 

Όπως η σημερινή όπου πρέπει να κατέβουμε από τα βουνά σε υψόμετρο 1.600 μέτρων, στην Κομοτηνή και εν συνεχεία στην Εγνατία οδό». 

Ο σπαστήρας έχει βάρος 60 τόνους. Η μεταφορά του από τα ορεινά της Κομοτηνής σε λατομείο στην περιοχή της Λάρισας πραγματοποιήθηκε σε δύο ημέρες.
Ο σπαστήρας έχει βάρος 60 τόνους. Η μεταφορά του από τα ορεινά της Κομοτηνής σε λατομείο στην περιοχή
της Λάρισας πραγματοποιήθηκε σε δύο ημέρες.

Παράλληλα ο Θανάσης επιβλέπει το φόρτωμα, ώστε να γίνουν όλα σωστά και ο ίδιος αναφέρει: «Στη δουλειά μας δεν υπάρχει περιθώριο λάθους στο φόρτωμα. Αν δε φορτωθεί σωστά ο σπαστήρας το μόνο βέβαιο είναι ότι κατά τη διάρκεια της μεταφοράς θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα. 

Για αυτό δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στο φόρτωμα έτσι ώστε να μην έχουμε καθυστερήσεις αργότερα. Το προσωπικό της εταιρείας μας είναι έμπειρο και ο ένας βοηθάει τον άλλον». 

Καταγράφουμε την εμπειρία της ομάδας στο ΤΡΟΧΟΙ & TIR Ιουλίου – Αυγούστου που κυκλοφορεί στα περίπτερα.