Τροχοί & TIR

Scania Zagorin: Μηλά-ει η ιστορία

«Οι οδηγοί των φορτηγών της εταιρείας Ζαγορίν στηρίζουν την οικονομία του τόπου μας», δηλώνουν αρκετά συχνά οι κάτοικοι της περιοχής. Μεταφέρουν πάντα με ασφάλεια τα εμπορεύματα από τη Ζαγορά σε όλη
από Παύλος Μαυρομύτης | Κυριακή 05/02/2023 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media

«Οι οδηγοί των φορτηγών της εταιρείας Ζαγορίν στηρίζουν την οικονομία του τόπου μας», δηλώνουν αρκετά συχνά οι κάτοικοι της περιοχής. Μεταφέρουν πάντα με ασφάλεια τα εμπορεύματα από τη Ζαγορά σε όλη την Ελλάδα, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο βουνό των Κενταύρων. 

Ιδιαίτερα το χειμώνα όπου είναι πολύ δύσκολες, εξαιτίας των έντονων χιονοπτώσεων και της πυκνής ομίχλης, οι οδηγοί επιτελούν πραγματικό λειτούργημα. Όλοι τους είναι έμπειροι και ξεπερνούν κάθε εμπόδιο έχοντας δίπλα τους τα κατάλληλα εργαλεία δουλειάς.

Στις εγκαταστάσεις της εταιρείας θα συναντήσουμε έναν αγαπητό φίλο, τον Νίκο Φιλίππου οδηγό και υπεύθυνο στόλου, ο οποίος μας υποδέχεται μαζί με την παρέα του και μας παρουσιάζει το τριαξονικό Scania που οδηγεί ο ίδιος.

Blue Magic

Τα φορτηγά είναι η βιτρίνα της κάθε επιχείρησης και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι άνθρωποι της εταιρείας Ζαγορίν οι οποίοι φροντίζουν να είναι πάντα προσεγμένα. Βέβαια καθοριστική είναι η συμβολή των ίδιων των οδηγών, που αισθάνονται τα φορτηγά τους σαν σπίτι. Πώς να μην τα νιώθουν άλλωστε όταν μέσα σε αυτά περνούν το μεγαλύτερο μέρος της καθημερινότητάς τους. Ο Νίκος έχει έναν επιπλέον λόγο να προσέχει
την Topline καμπίνα του R, καθώς είναι ντυμένη με βελούδινες επενδύσεις, αναβαθμίζοντάς την σημαντικά. 

Ο χώρος εργασίας του είναι ο ιδανικός. Χλιδάτο εσωτερικό με υπέροχο τοπίο έξω από το παρπρίζ, διασχίζοντας το Πήλιο. Ο Νίκος έχει πολύ μεράκι για το φορτηγό και αυτό είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο της μεταφοράς. Οπότε μετά τις αλλαγές στο εσωτερικό του R συνέχεια έχει η εξωτερική πλευρά του. Τι περιλαμβάνει το facelift; Βαψίματα (διχρωμία), γείσο, προβόλια, μαρκίζες και όλα τα αξεσουάρ που το κάνουν ακόμη πιο ελκυστικό και επιβλητικό.

Η διέλευση του βουνού από το Βόλο μέχρι τη Ζαγορά απαιτεί δυνατά φορτηγά με υψηλές ιπποδυνάμεις και για αυτό το λόγο προτιμήθηκε το R 620. Ο 16λιτρος κινητήρας του εξασφαλίζει υψηλή μέση ωριαία ταχύτητα και πιο ξεκούραστα δρομολόγια.

Η οικογένεια Φιλίππου (δεξιά) πάντα παρέα με την οικογένεια Βαλασσά.
Η οικογένεια Φιλίππου (δεξιά) πάντα παρέα με την οικογένεια Βαλασσά.

Η νέα γενιά ακολουθά…

Στις μέρες μας δυστυχώς τα νέα παιδιά σπανίζουν πλέον στο επαγγελματικό τιμόνι. Είναι το γνωστό πρόβλημα, το οποίο μάλιστα θα οξυνθεί στο μέλλον. Οπότε, όταν βλέπουμε νέους να δηλώνουν ότι θέλουν μια μέρα να ανέβουν στο φορτηγό, πραγματικά χαιρόμαστε. Κάποιοι έχουν στο dna τους το φορτηγό και σε κάποιους άλλους το μεράκι έρχεται μεγαλώνοντας. Σε κάθε περίπτωση όμως αν έχουν και τον κατάλληλο δάσκαλο δίπλα
τους, τότε τα βήματα είναι πιο σταθερά. Αυτό συμβαίνει με τη νέα γενιά οδηγών της Ζαγοράς οι οποίοι μαθητεύουν κοντά στον Νίκο Φιλίππου και τους υπόλοιπους οδηγούς της εταιρείας.

Οι ίδιοι έχουν μάθει όλα τα μυστικά της δουλειάς στον Γιάννη Φιλίππου και τον Χριστόφορο Βαλασσά και σύντομα θα ανηφορίζουν με τα Scania στις ανηφόρες του Πηλίου.
 

…και εκτιμά

«Όταν μεγαλώσω, θέλω να ακολουθήσω το επάγγελμα του πατέρα μου», μού ανέφερε η Ειρήνη όταν φωτογράφιζα το R με οδηγό τον πατέρα της Νίκο Φίλιππου. Γνώριζα το μεράκι και την αγάπη του πατέρα της για το φορτηγό και όπως διαπίστωσα το κληρονόμησε στην κόρη του.

Δεν ξέρω αν μελλοντικά η Ειρήνη πιάσει το επαγγελματικό τιμόνι, αν και το εύχομαι ολόψυχα, αυτό όμως που αναγνωρίζω είναι ότι η νέα γενιά εκτιμά τον καθημερινό αγώνα των γονιών τους. Σέβεται τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, τις αγωνίες και τα άγχη τους. Ξέρει από πρώτο χέρι τι περνούν καθημερινά στο δρόμο. 

PreviousNext