Τροχοί & TIR

VAN HOOL Astromega: Διώροφο 100 καθισμάτων

Η Van Hool, ο γνωστός ανεξάρτητος κατασκευαστής λεωφορείων, πούλμαν και βιομηχανικών οχημάτων από το Βέλγιο, πρόσφατα παρέδωσε ένα Van Hool TDX27 Astromega στην εταιρεία M.G. Cars στην πόλη Ittre.
Τετάρτη 17/05/2023 - 16:35
Κοινοποίηση στα Social Media

Η Van Hool, ο γνωστός ανεξάρτητος κατασκευαστής λεωφορείων, πούλμαν και βιομηχανικών οχημάτων από το Βέλγιο, πρόσφατα παρέδωσε ένα Van Hool TDX27 Astromega στην εταιρεία M.G. Cars στην πόλη Ittre. 

Πρόκειται για μια πρωτιά για το Βέλγιο: το συγκεκριμένο όχημα είναι το πρώτο διώροφο λεωφορείο με εκατό θέσεις (98 επιβάτες + 1 οδηγός + 1 ξεναγός). 

Βελτιώνοντας τη χωρητικότητα και την εκμετάλλευση, δημιουργήθηκε ένα όχημα ιδιαίτερα κατάλληλο για ταξίδια μικρών και μεσαίων αποστάσεων. Η αυξημένη χωρητικότητα εξασφαλίζει επίσης ότι το Van Hool είναι επαρκές για τη μεταφορά μιας μεγάλης ομάδας ατόμων, χωρίς συμβιβασμούς στην άνεση των καθισμάτων ή στο χώρο για τα πόδια. Επιπλέον, σύμφωνα με τον κατασκευαστή, τα λιγότερα οχήματα στο δρόμο προσφέρουν οικολογικά πλεονεκτήματα χάρη στις συνεπακόλουθες λιγότερες εκπομπές ρύπων και οικονομικά πλεονεκτήματα χάρη στη μικρότερη κατανάλωση ντίζελ που χρησιμοποιείται αναλογικά με τον αριθμό των επιβατών. Ταυτόχρονα, αυτό θα συμβάλει στην αντιμετώπιση της σοβαρής έλλειψης οδηγών λεωφορείων στον τομέα, που μαστίζει και τη συγκεκριμένη χώρα.

Η μεγάλη χωρητικότητα για επιβάτες καθιστά το Astromega ιδανικό για ομάδες, σχολεία, συλλόγους και εταιρείες, με το πρόσθετο πρακτικό πλεονέκτημα ότι το όποιο γκρουπ επιβατών μπορεί να μείνει μαζί σε ένα όχημα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και απαιτείται μόνο ένας χώρος στάθμευσης του πούλμαν. Για να προσφέρει στους επιβάτες το υψηλότερο επίπεδο άνεσης κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, η Van Hool εξόπλισε το TDX27 Astromega με έναν ισχυρό κινητήρα 530 HP DAF (390 kW) σε συνδυασμό με ένα αυτοματοποιημένο κιβώτιο ταχυτήτων ZF Traxon. Το Astromega TDX27 έχει μήκος 14.105 mm, ύψος 4.000 mm, πλάτος 2.550 mm, μεταξόνιο 6.850/1.300 mm. Οι πρόβολοι είναι 2.595 και 3.360 mm μπροστά/ πίσω. 

Η Van Hool είναι ανεξάρτητος κατασκευαστής λεωφορείων, πούλμαν και βιομηχανικών οχημάτων, με έδρα το Koningshooikt (Βέλγιο). Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1947. Η συντριπτική πλειονότητα των προϊόντων της προορίζεται για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική. Η Van Hool απασχολεί πάνω από 3.500 υπαλλήλους παγκοσμίως, με τους περισσότερους από αυτούς να βρίσκονται στις εγκαταστάσεις παραγωγής της στο Koningshooikt (Βέλγιο) και στα Σκόπια (Βόρεια Μακεδονία). Η M.G. Cars ιδρύθηκε το 1987 και δραστηριοποιείται κυρίως στη μεταφορά μαθητών για τα διεθνή σχολεία των Βρυξελλών και των γύρω περιοχών.

PreviousNext