Τροχοί & TIR

Παναγιώτης Τσιάκος: Αγάπη και πάθος για το φορτηγό

«Παύλο, το χειρισμό του γάντζου και του γερανού τα έχω σπουδάσει». Με αυτά τα λόγια μας υποδέχεται ο Παναγιώτης Τσιάκος στο συρόμενο Volvo που δουλεύει ο πατέρας του. Η αγάπη και το πάθος του για το
από Παύλος Μαυρομύτης | Κυριακή 21/05/2023 - 09:00
Κοινοποίηση στα Social Media
Αν και o Παναγιώτης φωτογραφήθηκε στο Volvo που δουλεύει ο πατέρας του, ωστόσο δηλώνει πως η μεγάλη αγάπη του είναι τα Scania.
Αν και o Παναγιώτης φωτογραφήθηκε στο Volvo που δουλεύει ο πατέρας του, ωστόσο δηλώνει πως η μεγάλη αγάπη του είναι τα Scania.

«Παύλο, το χειρισμό του γάντζου και του γερανού τα έχω σπουδάσει». Με αυτά τα λόγια μας υποδέχεται ο Παναγιώτης Τσιάκος στο συρόμενο Volvo που δουλεύει ο πατέρας του. Η αγάπη και το πάθος του για το φορτηγό δεν περιγράφονται.

Από μικρό παιδί το όνειρό του ήταν να βρίσκεται μέσα στα φορτηγά. Μεγαλώνοντας το κατάφερε και σήμερα το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας το περνάει στην καμπίνα του FH, ταξιδεύοντας σε όλη την Ελλάδα. Κοντά στον πατέρα του έχει μάθει όλα τα μυστικά της δουλειάς και πλέον είναι ειδικός στο χειρισμό των παρελκόμενων του φορτηγού.

Όσο ο πατέρας του βρίσκεται στην εξωτερική πλευρά του Volvo, ο ίδιος κάνει «συρτάρι» στο γάντζο, όπως μας αναφέρει ο ίδιος, κατεβάζοντας παράλληλα τους κάδους. Όλα γίνονται προσεκτικά, γρήγορα και πάντα με κινήσεις ακριβείας από τα χέρια του Παναγιώτη. Ο ίδιος επιβλέπει από τους καθρέφτες όλη τη διαδικασία, ώστε να γίνεται σωστά. Άλλωστε η εμπειρία του στον τομέα αυτό είναι η μεγαλύτερη. Ο πατέρας του Παναγιώτη απολαμβάνει την ευχάριστη παρέα του γιου του, έχοντας δίπλα τον καλύτερο συνεργάτη.

Ο Παναγιώτης παρέα με το συντάκτη μας Παύλο Μαυρομύτη.
Ο Παναγιώτης παρέα με το συντάκτη μας Παύλο Μαυρομύτη.

Ο Παναγιώτης γνωρίζει όλα τα ελληνικά φορτηγά και είναι γνώστης των Super Trucks. Η αδυναμία του βέβαια είναι τα φορτηγά μάρκας Scania και ειδικά τα βελτιωμένα, όπως της οικογένειας Κωνσταντινίδη από την Καρδίτσα.

Πριν τον αποχαιρετήσουμε μας προσκαλεί για το επόμενο δρομολόγιο στην Αλόννησο, το αγαπημένο του νησί. Εκεί πηγαίνει συχνά με τον πατέρα του, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να τον καμαρώσουμε εν ώρα εργασίας. 

PreviousNext