Τροχοί & TIR

Δοκιμές φορτηγών αυτόνομης οδήγησης από τη Daimler Truck

Η πρωτοπόρος στην ανάπτυξη συστημάτων αυτόνομης οδήγησης εταιρεία Torc Robotics η οποία εξαγοράστηκε πρόσφατα από τη Daimler Truck, ανακοίνωσε τη σύναψη στρατηγικής συμφωνίας με μία από τις κορυφαίε
Δευτέρα 19/06/2023 - 08:30
Κοινοποίηση στα Social Media

Η πρωτοπόρος στην ανάπτυξη συστημάτων αυτόνομης οδήγησης εταιρεία Torc Robotics η οποία εξαγοράστηκε πρόσφατα από τη Daimler Truck, ανακοίνωσε τη σύναψη στρατηγικής συμφωνίας με μία από τις κορυφαίες intermodal μεταφορικές εταιρείες των ΗΠΑ, την C.R. England. 

Μαζί, οι δύο εταίροι θα αναπτύξουν και θα «τρέξουν» ένα πιλοτικό πρόγραμμα μεταφοράς (κυρίως νωπών προϊόντων) μεγάλων αποστάσεων, με φορτηγά Freightliner με δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης SAE Level 4 (χωρίς ανάγκη επέμβασης από τον οδηγό). 

Ο σχεδιασμός και οι τελικές ρυθμίσεις στα οχήματα θα γίνουν το καλοκαίρι, με τα πρώτα δρομολόγια προς πελάτες της C.R. England να εκκινούν αμέσως μετά. Να σημειωθεί ότι, σκοπός είναι να καταγραφούν όλες οι παράμετροι λειτουργίας των οχημάτων, ώστε όσο το δυνατόν πιο σύντομα να είναι έτοιμα να διατεθούν σε μαζική παραγωγή «αυτόνομα» Freightliner. Τόσο η Torc Robotics όσο και η Daimler Truck έχουν προσδιορίσει αυτό το «σύντομα» προτού εκπνεύσει η δεκαετία που διανύουμε –πάντα για τις αγορές της Βόρειας Αμερικής. Να θυμίσουμε ότι, τον περασμένο Σεπτέμβριο η Torc Robotics ανακοίνωσε παρόμοια συμφωνία με τον έτερο γίγαντα (5,6 δις δολάρια ετήσιος τζίρος) των συνδυασμένων μεταφορών της Αμερικής, την Schneider.

PreviousNext