Τροχοί & TIR

Ταξινομήσεις επαγγελματικών αυτοκινήτων: Χαμηλή πτήση σε όλες τις κατηγορίες

Κάμψη σημείωσαν οι ταξινομήσεις τον μήνα Απρίλιο σε όλες τις κατηγορίες των επαγγελματικών αυτοκινήτων, αλλά η εικόνα του πρώτου τετραμήνου του 2023 παραμένει θετική για τα καινούργια οχήματα, όχι ό
Σάββατο 10/06/2023 - 10:31
Κοινοποίηση στα Social Media
ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΕΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

Κάμψη σημείωσαν οι ταξινομήσεις τον μήνα Απρίλιο σε όλες τις κατηγορίες των επαγγελματικών αυτοκινήτων, αλλά η εικόνα του πρώτου τετραμήνου του 2023 παραμένει θετική για τα καινούργια οχήματα, όχι όμως και για τα μεταχειρισμένα. 

Τόσο τα βαρέα φορτηγά όσο και τα μεγάλα λεωφορεία είχαν τον Απρίλιο τις λιγότερες ταξινομήσεις από την αρχή του χρόνου και σε σχέση με τον περυσινό αντίστοιχο μήνα. 

Η Volvo και η DAF ταξινόμησαν 10 και 6 βαρέα φορτηγά αντίστοιχα, μόνο από 1 η Mercedes-Benz, MAN και IVECO και από 2 η SCANIA και η Ford Trucks. 

Δεν ταξινομήθηκε ούτε ένα «πενηντάρι» λεωφορείο. Πάντως, πωλήσεις καινούργιων φορτηγών έχουν γίνει αρκετές, όπως πληροφορούμαστε, που σημαίνει ότι κατά το επόμενο δίμηνο θα εμφανιστούν και στους πίνακες των ταξινομήσεων. 

Δεν ισχύει το ίδιο και για τα μεταχειρισμένα. Εδώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η πτώση των πωλήσεων συνεχίζεται και μάλιστα σε όλες τις κατηγορίες με βασική αιτία τη δραματική μείωση των διαθέσιμων αυτοκινήτων στις παραδοσιακές αγορές της Γερμανίας, του Βελγίου και της Ολλανδίας, με παράλληλη αύξηση της τιμής τους. 

Κλείνοντας, αξίζει μια αναφορά στα καινούργια ταξί, τα οποία καταγράφουν τη μικρότερη πτώση (-4%) και ταυτόχρονα εντυπωσιάζει το υψηλό μερίδιο αγοράς της SKODA. Από τα 107 αυτοκίνητα που πουλήθηκαν από την αρχή του χρόνου, τα 70 ήταν Skoda (μερίδιο 64,5%). 

PreviousNext