Τροχοί & TIR

Η ΝΚ ΤΡΕΗΛΕΡΣ έρχεται στην Transport Show

Επανήλθε σε ρυθμούς δυναμικής ανάπτυξης η ΝΚ ΤΡΕΗΛΕΡΣ, όπως λέγεται σήμερα η ιστορική φίρμα του Νίκου Κιολεΐδη. Στις γνωστές κατασκευές των ρυμουλκούμενων, των βυτίων καυσίμων, των σιλοφόρων οχημάτω
Τετάρτη 20/09/2023 - 08:11
Κοινοποίηση στα Social Media

Επανήλθε σε ρυθμούς δυναμικής ανάπτυξης η ΝΚ ΤΡΕΗΛΕΡΣ, όπως λέγεται σήμερα η ιστορική φίρμα του Νίκου Κιολεΐδη.

Στις γνωστές κατασκευές των ρυμουλκούμενων, των βυτίων καυσίμων, των σιλοφόρων οχημάτων, των ανατρεπόμενων κιβωτάμαξων κ.α., σήμερα στις γραμμές παραγωγής έχουν προστεθεί νέα προϊόντα, για τον βιομηχανικό κλάδο η κατασκευή των οποίων απαιτεί τεχνογνωσία, σύγχρονο εξοπλισμό και έμπειρο προσωπικό. Εδώ να σημειώσουμε ότι «ψυχή» του εργοστασίου παραμένει ο Νίκος Κιολεΐδης, έχοντας την αμέριστη υποστήριξη του γιου του, Γιώργου, ο οποίος έχει όλη την ευθύνη της λειτουργίας, αλλά και της ανάπτυξης νέων προϊόντων τόσο για την πολιτική όσο και για στρατιωτική χρήση.

Επισκεφθήκαμε τη βιομηχανική μονάδα της ΝΚ Τρέηλερς στον Βόλο όπου είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά τις γραμμές παραγωγής των ρυμουλκούμενων, των βυτίων καυσίμων, των ανατρεπόμενων κιβωτάμαξων, των σιδηροδρομικών βαγονιών, αλλά και πρωτότυπα νέων κατασκευών.

Μεγάλο επίσης μέρος της παραγωγής προορίζεται για πελάτες του εξωτερικού, κυρίως εταιρείες εμπορικών τρένων που επιλέγουν τη ΝΚ Τρέηλερς για την προμήθεια βαγονιών διαφόρων τύπων. Παράλληλα, το εργοστάσιο ανταποκρίνεται άμεσα και με συνέπεια στις κατασκευές που αναλαμβάνει από τον Ελληνικό Στρατό και αφορούν διάφορες υπερκατασκευές, όπως βυτία ειδικών προδιαγραφών και απαιτήσεων (π.χ. για φουλάρισμα αεροσκαφών), επικαθήμενες νταλίκες βαρέως τύπου, πολυαξονικά τρέηλερ για αρματοφορείς κ.α.

Ανατρεπόμενες κιβωτάμαξες διαφόρων τύπων
Ανατρεπόμενες κιβωτάμαξες διαφόρων τύπων

Ενδιαφέρον στοιχείο αποτελεί το γεγονός ότι η εταιρεία του Νίκου Κιολεϊδη αναπτύσσει πλέον και νέα προϊόντα, όπως για παράδειγμα κατασκευή καμπινών για φορτηγά στρατιωτικής χρήσης, κλωβούς ραντάρ και επικοινωνιών κ.α. Να σημειωθεί ότι το εργοστάσιο διαθέτει αυτόνομη μονάδα βαφής των οχημάτων με θαλάμους μεταλλοβαφής με ελεγχόμενη υγρασία και ελεγχόμενη θερμοκρασία. 

Το εργοστάσιο έχει παραγωγική δυνατότητα 2.500 οχημάτων τον χρόνο σε μία βάρδια και απασχολεί 400-500 εργαζόμενους.

PreviousNext