Τροχοί & TIR

Black Magic VAKATRANS

Scania 770 S και Scania R 620; Ποιο να προτιμήσουμε;
από Παύλος Μαυρομύτης | Κυριακή 18/02/2024 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media
Συνάντηση γιγάντων στη Νυρεμβέργη
Συνάντηση γιγάντων στη Νυρεμβέργη

Scania 770 S και Scania R 620; Δύο κορυφαία μοντέλα της σουηδικής εταιρείας με το δικό τους ξεχωριστό φανατικό κοινό. Ποιο να προτιμήσουμε; Για να απαντήσουμε σε αυτό το ερώτημα, ταξιδεύουμε μέχρι τη Νυρεμβέργη για να συναντήσουμε τις μαύρες καλλονές της εταιρείας Vakatrans. Ας τις γνωρίσουμε… 

«Τούμπανα» από τη Γερμανία 

Όπως έχουμε γράψει σε παλαιότερο τεύχος, η δουλειά μας προϋποθέτει πολλή αγάπη. Σε τι όμως; Μα φυσικά στα φορτηγά και ακόμη περισσότερο στα Super Trucks. Όπως είναι φυσικό δεν υπολογίζουμε ούτε τα χιλιόμετρα, ούτε την κούραση των ταξιδιών, αρκεί βέβαια να μας ανταμείψει το θέαμα. Έτσι λοιπόν αυτή τη φορά φορτίζουμε τις μπαταρίες στις φωτογραφικές μας μηχανές και όπως αναφέραμε, ξεκινούμε για τη Νυρεμβέργη. Ναι, πολύ καλά διαβάσατε για τη Γερμανία όπου θα γνωρίσουμε τον στόλο της οικογένειας Βακαλίδη με την ονομασία Vakatrans.

V8 Power!
V8 Power!

Ξεκίνημα από το μηδέν 

Στη Νυρεμβέργη θα συναντήσουμε τα αδέρφια Γιώργο και Χάρη Βακαλίδη και μαζί τους θα κατευθυνθούμε στο πάρκινγκ της εταιρείας τους. Χαμηλών τόνων και οι δύο καταφέραν μέσα σε λίγα χρόνια, με πολύ κόπο και προσωπικό αγώνα, να στήσουν μια υγιή και αναπτυσσόμενη εταιρεία. Πρώτα εγκαταστάθηκε στη Γερμανία ο Χάρης, ο οποίος ξεκίνησε από οδηγός σε βαν και με την πάροδο του χρόνου πέρασε στα φορτηγά, καταφέρνοντας να γίνει ιδιοκτήτης. 

Ο Γιώργος Βακαλίδης παρέα με το γιο του Πέτρο
Ο Γιώργος Βακαλίδης παρέα με το γιο του Πέτρο

Στα χνάρια του και ο αδερφός του Γιώργος ο οποίος ανέβηκε στη Γερμανία και έπιασε το επαγγελματικό τιμόνι. Οι δυσκολίες στην αρχή ήταν πολλές, με τον Γιώργο και τον Χάρη ακόμη να θυμούνται ένα ατύχημα που είχαν στο ξεκίνημά τους. Ωστόσο, χάρη στις άριστες σχέσεις που έχουν μεταξύ τους και σε συνδυασμό με τον αλληλοσεβασμό, ξεπερνάνε όλα τα εμπόδια και τους σκοπέλους που εμφανίζονται μπροστά τους.

vakatrans

Δρομολόγια στη Γερμανία 

Βήμα βήμα προστέθηκαν αρκετά φορτηγά στο στόλο της εταιρείας και σήμερα η μεταφορική έχει ένα σημαντικό αριθμό οχημάτων, με εξειδίκευση στη μεταφορά ευπαθών προϊόντων. Οι βασικές γραμμές τους είναι σε όλη τη Γερμανία καθώς και σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη. Παράλληλα, η Vakatrans εγκαινίασε πρόσφατα τη δραστηριότητά της και προς την Ελλάδα. 

Μαύρες καλλονές 

Ο πολυπληθής στόλος της Vakatrans διαθέτει διάφορες μάρκες σύγχρονων φορτηγών. Ανάμεσά τους όμως ξεχωρίζουμε δύο μοντέλα τα οποία είναι και τα αγαπημένα μας. Πρόκειται για τις δύο μαύρες καλλονές, μόνο έτσι μπορούμε να τις χαρακτηρίσουμε χάρη στην πληθωρική τους παρουσία, ένα Scania R 620 και ένα 770 S. Τι ξεχωριστό όμως έχουν τα συγκεκριμένα και μας τράβηξαν την προσοχή; Πέρα από τους εντυπωσιακούς χρωματισμούς των συρμών, τράκτορες και θάλαμοι, τα αξεσουάρ και όλα τα καλούδια που έχουν τοποθετηθεί επάνω τους τα μετατρέπουν σε Super Trucks. Μαρκίζες, μπάρες και προβολείς ταιριάζουν άψογα στους Βασιλιάδες των δρόμων. 

 Το παλάτι του Βασιλιά!
Το παλάτι του Βασιλιά!

Όσον αφορά τη σύγκριση ανάμεσα σε R και S θα δώσουμε έναν επιπλέον πόντο στην καμπίνα του R καθώς το εσωτερικό της έχει μετατραπεί σε κινητό σαλόνι χάρη στις επενδύσεις του. Αυτό που κρατάμε από την παρουσίαση, πέρα από τα δύο υπέροχα εργαλεία, είναι το μεράκι των Ελλήνων ιδιοκτητών, όπου ακόμη και στο εξωτερικό μένει αναλλοίωτο.

Με επένδυση έχει ντυθεί το εσωτερικό του R
Με επένδυση έχει ντυθεί το εσωτερικό του R
PreviousNext