Τροχοί & TIR

Σένσορες 4 διαστάσεων για αυτόνομα φορτηγά αυτόνομης οδήγησης

Για την ενεργοποίηση των δυνατοτήτων αυτόνομων οχημάτων επιπέδου 4 SAE, αρχής γενομένης από τη σειρά φορτηγών Freightliner Cascadia Class 8 (αντίστοιχα 38-40τονων ευρωπαϊκών οχημάτων).
Τετάρτη 07/02/2024 - 09:50
Κοινοποίηση στα Social Media
torc robotics

Η Daimler Truck και η θυγατρική της Torc Robotics, ανακοίνωσαν ότι επέλεξαν την εταιρεία Aeva ως προμηθευτή αισθητήρων LiDAR μεγάλης και εξαιρετικά μεγάλης εμβέλειας για το πρόγραμμα εξέλιξης αυτόνομων βαρέων οχημάτων παραγωγής. 

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης συνεργασίας, η Aeva θα προμηθεύσει την τελευταία τεχνολογία Aeva Atla 4D LiDAR, που εξελίχθηκε ειδικά για την αυτοκινητοβιομηχανία στην Daimler Truck και θα συνεργαστεί με την Torc Robotics, ανεξάρτητη θυγατρική της Daimler Truck, για να ενεργοποιήσει τις δυνατότητες αυτόνομων οχημάτων επιπέδου 4 SAE, αρχής γενομένης από την σειρά φορτηγών Freightliner Cascadia Class 8 (αντίστοιχα 38-40τονων ευρωπαϊκών οχημάτων). 

Η Daimler Truck σκοπεύει να ενσωματώσει τους αισθητήρες LiDAR απευθείας στην παραγωγική της διαδικασία, διευκολύνοντας τους πελάτες να αγοράζουν φορτηγά έτοιμα για αυτόνομη οδήγηση, απευθείας από τα εργοστάσιά της, χωρίς την ανάγκη εκ των υστέρων τοποθέτησης αισθητήρων. Το λογισμικό οδήγησης πέρα από τρισδιάστατη αντίληψη του περιβάλλοντος, βασίζεται επίσης και σε δεδομένα πραγματικής ταχύτητας κίνησης του οχήματος, για να εντοπίζει αντικείμενα ταχύτερα, μακρύτερα και με μεγαλύτερη ακρίβεια –από εκεί προέρχεται και ο όρος «4D».

PreviousNext