Τροχοί & TIR

Το διαμάντι του Ιονίου

Το Fan Club των φίλων της DAF στη χώρα μας έχει ένα αγαπημένο φορτηγό. Το XF του Κώστα Χρηστάτου από την Κεφαλονιά. Ένας συρμός πραγματικό ποίημα ξεχωρίζει πάντοτε στο δρόμο, γιατί είναι φτιαγμένος
από Παύλος Μαυρομύτης | Κυριακή 25/02/2024 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media
daf

Το Fan Club των φίλων της DAF στη χώρα μας έχει ένα αγαπημένο φορτηγό. Το XF του Κώστα Χρηστάτου από την Κεφαλονιά. Ένας συρμός πραγματικό ποίημα ξεχωρίζει πάντοτε στο δρόμο, γιατί είναι φτιαγμένος με μπόλικο μεράκι και πολλή αγάπη από τον ιδιοκτήτη του. Συναντούμε τον Κώστα στην Εγνατία οδό, επιβιβαζόμαστε στο λευκό Ολλανδό και το ταξίδι μας ξεκινάει.

Μεγαλωμένος στην καμπίνα 

Πριν περάσουμε στο εσωτερικό του XF βγάζουμε τα παπούτσια μας, καθώς στο πάτωμα στη θέση του συνοδηγού υπάρχει επένδυση. Βέβαια ο Κώστας μας παροτρύνει να μην το κάνουμε, ωστόσο κάτι τέτοιο το θεωρούμε ασέβεια. Η καμπίνα είναι το σπίτι του κάθε οδηγού και είτε είναι ντυμένη, είτε απλή, πρέπει να δείχνουμε τον απαιτούμενο σεβασμό. Παράλληλα ρίχνουμε μερικές πρώτες ματιές στη Super Space Cab η οποία είναι απίθανη. Όλες οι επιφάνειες έχουν ντυθεί με δερματίνη κρεμ χρώματος ενώ κάποιες λεπτομέρειες καθώς και τα καθίσματα με καφέ, αναβαθμίζοντας αισθητικά το χώρο. Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες χρησιμοποιήθηκε το στυλ με τα κουμπιά, με ξεχωριστή τεχνοτροπία. 

Χλιδή και πολυτέλεια στο εσωτερικό της Super Space Cab
Χλιδή και πολυτέλεια στο εσωτερικό της Super Space Cab

«Παύλο στην καμπίνα ζούμε τις περισσότερες ώρες της ημέρας μας, οπότε οφείλουμε να την έχουμε πάντα καθαρή» σχολιάζει ο Κώστας και συνεχίζει: «Αν κάποιος έχει τη δυνατότητα να τη ντύσει, θεωρώ ότι πράττει το καλύτερο. Κοιτώντας τη δική μου που είναι ντυμένη, μου φτιάχνει τη διάθεση. Κυλάει η μέρα μου πιο ευχάριστα θα έλεγα. Όσον αφορά τη συντήρηση της δερματίνης να αναφέρω ότι καθαρίζει εύκολα και εφόσον την προσέχουμε, θα έχει μεγάλη αντοχή στο χρόνο». 

Το Cb η καλύτερη παρέα στα ταξίδια
Το Cb η καλύτερη παρέα στα ταξίδια

Από μικρός στο φορτηγό 

Συνομιλώντας με τον Κώστα αντιλαμβανόμαστε ότι πρόκειται για ένα άτομο που αγαπάει ιδιαίτερα το φορτηγό και το επάγγελμά του. Παρόλο που έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε που έπιασε το τιμόνι στα χέρια του, το πάθος για αυτό παραμένει ζωντανό. 

Ο Κώστας Χρηστάτος από την Κεφαλονιά με φόντο τον προσεγμένο συρμό του.
Ο Κώστας Χρηστάτος από την Κεφαλονιά με φόντο τον προσεγμένο συρμό του.

Ο ίδιος μας αφηγείται: «Ο πατέρας μου Γεράσιμος Χρηστάτος βρίσκεται στο χώρο της εθνικής μεταφοράς από τη δεκαετία του 1990. Στην αρχή δούλευε οδηγός και εν συνεχεία αγόρασε το δικό του φορτηγό. Όλα τα βιώματα και οι εμπειρίες μου από μικρό παιδί είναι γύρω από τις νταλίκες. Ταξίδευα συχνά μαζί του και περίμενα πότε θα κλείσουν τα σχολεία για να πηγαίνω συνέχεια δρομολόγια. Το μοναδικό πράγμα που σκεφτόμουν ήταν το φορτηγό. Μπορώ να πω ότι πρώτα έμαθα να οδηγώ αυτό και μετά επιβατικό αυτοκίνητο. Από το 2010 μπήκα πλέον ενεργά και εγώ στο επάγγελμα, οπότε και δημιουργήσαμε με τον πατέρα μου μεταφορική εταιρεία που δραστηριοποιείται στη γραμμή Κεφαλονιά – Θεσσαλονίκη». 

Το τρίπτυχο του DAF 

Ο λευκός συρμός από την Κεφαλονιά έχει δεχτεί ένα εκτεταμένο φρεσκάρισμα εξωτερικά με σπόιλερ, προβολείς, γείσο και ζάντες, με αποτέλεσμα να δείχνει αψεγάδιαστος. Ακόμη και στην ανάπαυλά του ο Κώστας ασχολείται με την εμφάνιση του XF, βάζοντας τις πινελιές του. 

Η σημαία της Ελλάδας ταξιδεύει στις πόρτες της νταλίκας.
Η σημαία της Ελλάδας ταξιδεύει στις πόρτες της νταλίκας.

Τι σημαίνει όμως για αυτόν το DAF; Ο ίδιος μας απαντάει: «Για το DAF έχω ένα τρίπτυχο. Αξιόπιστο, αγαπημένο και απροβλημάτιστο. Όλα αυτά και πολλά ακόμη συναισθήματα κυριαρχούν στην καρδιά μου για τη συγκεκριμένη μάρκα. Προσπαθώ να το έχω πάντα σε άριστη κατάσταση και χαίρομαι πραγματικά όταν ακούω θετικά σχόλια από τους συναδέλφους μου αλλά και από μια ομάδα φίλων, τα Alania Driver Team». 

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας με τον Κώστα για το καλοκαίρι, όπου θα τον ακολουθήσουμε σε ένα δρομολόγιό του από τη Θεσσαλονίκη στην Κεφαλονιά, απολαμβάνοντας τη φιλοξενία του και την άνεση του XF.

DAF
PreviousNext