Τροχοί & TIR

VOLVO VAN HELSING

Το δημοφιλέστερο φορτηγό στη γραμμή Ελλάδα – Ολλανδία
από Παύλος Μαυρομύτης | Κυριακή 17/03/2024 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media
Αερογραφίες από την ταινία Van Helsing η οποία παρουσιάστηκε το 2004
Αερογραφίες από την ταινία Van Helsing η οποία παρουσιάστηκε το 2004

Με όνομα βαρύ που γράφει τη δική του ιστορία είναι η οικογένεια Κουρουτζή στο χώρο της μεταφοράς. Μετρώντας πάνω από έναν αιώνα ζωής, σήμερα βρίσκεται στο τιμόνι η τέταρτη γενιά ενώ μελλοντικά ετοιμάζεται και η πέμπτη. 

Άξιος διάδοχος είναι ο Θοδωρής Κουρουτζής ο οποίος από το 1984 μέχρι σήμερα δραστηριοποιείται στη διεθνή μεταφορά και εξειδικεύεται στα ευπαθή προϊόντα. Είναι ιδιοκτήτης ενός Volvo FH 16 700 με τις γνωστές αερογραφίες του Van Helsing. Με σήμα κατατεθέν την ξεχωριστή εξωτερική σχεδίασή του είναι το δημοφιλέστερο φορτηγό στη γραμμή Ελλάδα – Ολλανδία. Ας το γνωρίσουμε.

Νοικοκυρεμένο το 700άρι από όλες τις πλευρές του
Νοικοκυρεμένο το 700άρι από όλες τις πλευρές του

Ο Van Hesling του δρόμου 

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, απαντώντας στο πιο βασικό ερώτημα. Από που εμπνεύστηκε ο πρώτος ιδιοκτήτης του FH την αερογραφία; Μα φυσικά από την ταινία Van Helsing η οποία παρουσιάστηκε στο κοινό το 2004. Σύμφωνα με αυτήν ο Van Helsing ήταν κυνηγός τεράτων, ο οποίος πήγε στην Τρανσυλβανία να αντιμετωπίσει τον κόμη Δράκουλα. 

Στις δυο εξωτερικές πλευρές της καμπίνας έχουν αποτυπωθεί με τον πιο ανάγλυφο και παραστατικό τρόπο οι μορφές των πρωταγωνιστών της ταινίας. Σε πρώτο πλάνo στην πλευρά του οδηγού απεικονίζεται ο Χιου Τζάκμαν και η Κέιτ Μπέκινσειλ, κρατώντας στα χέρια τους πολεμικά όπλα. Η λεπτομέρεια των προσώπων, των ρούχων, ακόμη και της κίνησης των σωμάτων τους, αποδίδει μια πολύ ρεαλιστική εικόνα. Όσκαρ σχεδιασμού και για την πλευρά του συνοδηγού με τις τρεις γυναίκες βρικόλακες που είναι έτοιμες για επίθεση. 

Ο Θοδωρής Κουρουτζής με το γιο του Σωτήρη
Ο Θοδωρής Κουρουτζής με το γιο του Σωτήρη

Η βιτρίνα της Ελλάδας 

Σε αυτό το σημείο όμως πρέπει να προσθέσουμε και το μεράκι του Θοδωρή Κουρουτζή, από τα χέρια του οποίου έχουν περάσει διάφορα αυτοκίνητα. Όπως τα προηγούμενα έτσι και αυτό το διατηρεί πάντα σε άριστη κατάσταση. Αυτό που θέλουμε να τονίσουμε είναι ότι για να είναι ένα φορτηγό άψογο, οφείλει ο ιδιοκτήτης του να ασχολείται πολλές ώρες μαζί του. Μόνο με αυτό τον τρόπο μπορεί να το κρατήσει στο επίπεδο που πραγματικά θέλει. Ένας λόγος παραπάνω βέβαια για το FH της παρουσίασης το οποίο ταξιδεύει στο εξωτερικό, αποτελώντας την καλύτερη εικόνα και βιτρίνα των φορτηγών της διεθνούς μεταφοράς. 

Να αναφέρουμε επίσης ότι η μπάρα, τα προβόλια, τα πλαϊνά ντουλάπια και η επένδυση στο σασί είναι έξτρα προσθήκες από τον Θοδωρή οι οποίες απογείωσαν την εμφάνιση και τη δυναμική του FH. Το όνειρο του Volvo FH 16 συνεχίζεται και στο εσωτερικό του με τις υψηλής ποιότητας επενδύσεις οι οποίες έχουν αναβαθμίσει σημαντικά την αξία της καμπίνας. Μπαίνεις σε αυτήν και πραγματικά δε θέλεις να κατέβεις. 

Εσωτερικό πολλών αστέρων
Εσωτερικό πολλών αστέρων

Από το χθες στο σήμερα 

Το κερασάκι στην τούρτα κατά τη διάρκεια της φωτογράφισης το έβαλε ο Θοδωρής, λίγο πριν φύγουμε. Έφερε μαζί του ένα άλμπουμ γεμάτο οικογενειακές φωτογραφίες με τα φορτηγά τους. Από το χθες στο σήμερα κάνοντας αναφορά στον προπάππου του Τζώρτζη, τον παππού του Θοδωρή και τον πατέρα του Σωτήρη. Σε επόμενο τεύχος θα μας διηγηθεί ξεχωριστές ιστορίες από τον δρόμο, έχοντας ο ίδιος γράψει πάνω από 5.000.000 χιλιόμετρα σε όλα τα μήκη και πλάτη του εξωτερικού. Ένα ρεπορτάζ με πολλές και ενδιαφέρουσες ιστορίες.

PreviousNext