Τροχοί & TIR

Η δύναμη της Κρήτης

Mercedes-Benz Actros V8 1860 του Άρη Τσιχλή
από Παύλος Μαυρομύτης | Κυριακή 30/06/2024 - 09:00
Κοινοποίηση στα Social Media
.

Mercedes-Benz Actros V8 1860. Ένα φορτηγό με δυναμικά χαρακτηριστικά, πληθωρική παρουσία και άφθονους χώρους στην καμπίνα του. Αν και έκανε το ντεμπούτο του στους ελληνικούς και ευρωπαϊκούς δρόμους αρκετά χρόνια πριν, ωστόσο, ακόμη και σήμερα είναι ένα εντυπωσιακό εργαλείο. 

Ειδικά αυτό από την Κρήτη, του Άρη Τσιχλή και του γιου του Γιάννη, έχει το κάτι παραπάνω. Ή πιο σωστά έχει πολλά παραπάνω. Ας το γνωρίσουμε. 

Η αερογραφία του Ιησού Χριστού στην πλάτη της καμπίνας. Οι άγγελοι είναι οι δύο αδερφές της οικογένειας Τσιχλή που έφυγαν πρόωρα από τη ζωή.
Η αερογραφία του Ιησού Χριστού στην πλάτη της καμπίνας. Οι άγγελοι είναι οι δύο αδερφές της οικογένειας Τσιχλή που έφυγαν πρόωρα από τη ζωή.

Ερωτευμένοι με το Actros 

Το Actros το είδαμε και το ερωτευτήκαμε από την πρώτη στιγμή. Έρωτας με την πρώτη ματιά δεν ισχύει μόνο για τους ανθρώπους, αλλά και για τα άψυχα σίδερα όπως λένε μερικοί τα φορτηγά, τα οποία για εμάς είναι ένα κομμάτι της καρδιάς μας. Η παρθενική συνάντησή μας με το Actros γίνεται στο λιμάνι του Πειραιά. Εκεί βλέπουμε τον επιβλητικό συρμό να επιβιβάζεται στο καράβι και πραγματικά μας εντυπωσιάζει με το βραδινό του φωτισμό. Όχι μόνο εμάς, αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο, είτε τους επαγγελματίες της μεταφοράς, είτε τους απλούς επιβάτες. Τότε γίνεται η αρχική μας επαφή, ανταλλάσσουμε τηλέφωνα με τον Γιάννη και τα υπόλοιπα είναι πλέον διαδικαστικού χαρακτήρα για εμάς. 

Το επικαθήμενο έχει έδρα το Λασίθι της Κρήτης
Το επικαθήμενο έχει έδρα το Λασίθι της Κρήτης

Actros V8 Power 

Μερικές μέρες αργότερα ο Γιάννης ξεφορτώνει στην κεντρική λαχαναγορά Αθηνών, όπου κανονίζουμε το ραντεβού μας για τη φωτογράφιση. Το Actros καταφτάνει, κάνοντας πολύ θόρυβο. Η ελευθέρας εξάτμιση δουλεύει στη διαπασών. Αυτό τον μπάσο και γλυκό ήχο, ευχαριστιέσαι να τον ακούς. Πραγματική απόλαυση τόσο στις χαμηλές όσο και στις υψηλές ταχύτητες. Όσον αφορά τον κινητήρα, ο V8 με τους 600 εργοστασιακούς ίππους έχει υποστεί επίσης τις ανάλογες βελτιώσεις. Πόσα επιπλέον άλογα προστέθηκαν δε μάθαμε, αλλά ο αριθμός σίγουρα είναι μεγάλος. Δεν είναι τυχαία άλλωστε η ονομασία του, ως η δύναμη της Κρήτης.

Διαβάστε περισσότερα για το Mercedes-Benz Actros V8 1860 στο τεύχος Ιουνίου - Βρείτε το εδώ

PreviousNext