Τέλος δόθηκε στον «πόλεμο» που είχε ξεσπάσει ανάμεσα στην προηγούμενη κυβέρνηση και τη διοίκηση της Αττικής Οδού, αναφορικά με τις αυξήσεις στις τιμές των διοδίων του αυτοκινητόδρομου.

Αποφασίστηκε πως οι τιμές θα παραμείνουν στα σημερινά επίπεδα, κάτι που γνωστοποιήθηκε μέσω της παρακάτω λιτής ανακοίνωσης: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αττικής Οδού δηλώνει ότι δεν θα εφαρμόσει τις αυξήσεις διοδίων τελών που ανακοίνωσε στις 14 Ιουνίου 2019».

«Όταν η Αττική Οδός ανακοίνωσε αυξήσεις στα διόδια, βρισκόμασταν στην αντιπολίτευση. Το στενό κομματικό μας συμφέρον ήταν η τοποθέτησή μας να περιοριστεί στο ότι αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ... Όμως ξεκαθαρίσαμε επίσης ότι διαφωνούμε με αυτή την αύξηση γιατί είναι κοινωνικά άδικη. Σταθερά στην ίδια θέση επιμείναμε και όταν αναλάβαμε τη διοίκηση του Υπουργείου. Κι έτσι σήμερα, βλέπουμε με ικανοποίηση την απόφαση της Αττικής Οδού να μην εφαρμόσει τις αυξήσεις. Πάνω απ’ όλα, το καλό του πολίτη», δήλωσε σχετικά ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

Υπενθυμίζεται πως μετά την αρχική αναγγελία για αυξήσεις, οι οποίες έφταναν μέχρι και το 18% στις κατηγορίες οχημάτων 2-4, είχαν υπάρξει έντονες αντιδράσεις τόσο από τους αυτοκινητιστές όσο και από την τότε ηγεσία του υπ. Μεταφορών, με τον τέως υπουργό Χρήστο Σπίρτζη, να κάνει λόγο για «συμφέροντα και πολιτικές σκοπιμότητες». Ακολούθησε η αναστολή της απόφασης για αύξηση των διοδίων, την οποία συνόδευε μια αυστηρή απάντηση της Αττικής Οδού, μέσω της οποίας υπεραμύνθηκε της νομιμότητας της απόφασής της, δηλώνοντας παράλληλα πως θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη για να προασπίσει τα συμφέροντά της.