Τροχοί & TIR

Ηλεκτρικό VW Transporter 6.1

Ξεκίνησε πρόσφατα η εμπορική πορεία στην Ευρώπη του πλήρως ηλεκτρικού ABT eTransporter 6.1, που δημιούργησε η Volkswagen Commercial Vehicles σε συνεργασία με την ABT e-LINE, στο πλαίσιο της οποίας κ
Κυριακή 28/06/2020 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media
Λανσάρεται εμπορικά το ηλεκτρικό ABT eTransporter 6.1, που δημιούργησε η Volkswagen Commercial Vehicles σε συνεργασία με την ABT e-LINE.
Λανσάρεται εμπορικά το ηλεκτρικό ABT eTransporter 6.1, που δημιούργησε η Volkswagen Commercial Vehicles σε συνεργασία με την ABT e-LINE.

Ξεκίνησε πρόσφατα η εμπορική πορεία στην Ευρώπη του πλήρως ηλεκτρικού ABT eTransporter 6.1, που δημιούργησε η Volkswagen Commercial Vehicles σε συνεργασία με την ABT e-LINE, στο πλαίσιο της οποίας κατασκευάζεται και το μικρότερο ABT e-Caddy.

Το νέο ηλεκτρικό όχημα διατίθεται σε εκδόσεις van και επιβατικές, αποκλειστικά με μακρύ μεταξόνιο. Το ABT eTransporter 6.1 φέρει χώρο φόρτωσης όγκου 6,7 κ.μ., με το ωφέλιμο φορτίο του ηλεκτρικού van να μειώνεται στα 977 κιλά και της 9θέσιας επιβατικής έκδοσης στα 1.096 κιλά, λόγω των 330 κιλών που ζυγίζουν οι μπαταρίες λιθίου.

Οι τελευταίες έχουν σχετικά μικρή χωρητικότητα (37,3 kWh) και προσδίδουν στο όχημα κάπως περιορισμένη αυτονομία κίνησης (138 χλμ.) σύμφωνα με το πρότυπο WLTP. Η φόρτιση πραγματοποιείται τόσο μέσω βύσματος CCS (DC) όσο και Type 2 (AC) σε ένα οικιακό wallbox ισχύος έως 7,2 kW, μια διαδικασία που διαρκεί περίπου 5,5 ώρες. Επιπλέον, σε σταθμούς ταχείας φόρτισης έως και 50kW, οι μπαταρίες φτάνουν στο 80% σε 45 λεπτά.

Οι μπαταρίες τροφοδοτούν με ενέργεια τον ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 83 kW (110 PS) ισχύος και 200 Nm ροπής, ο οποίος υπενθυμίζεται πως προέρχεται από την Schaeffler, στο πλαίσιο της συνεργασίας της τελευταίας με την ABT e-LINE. Ο εν λόγω ηλεκτρικός κινητήρας εξοπλίζει και το ABT e-Caddy και -κατά τα γνωστά- λειτουργεί και ως γεννήτρια, φορτίζοντας εν κινήσει τις μπαταρίες (ανάκτηση της ενέργειας κατά την πέδηση). Τη μετάδοση της κίνησης αναλαμβάνει μια τροποποιημένη έκδοση του αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη «DSG» της Volkswagen.

PreviousNext