Τροχοί & TIR

Συνεργασία Schaeffler και ABT στα ηλεκτρικά LCV

Στρατηγική συνεργασία για την ηλεκτροκίνηση των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων βάρους μέχρι 3,5 τόνων, έχει συνάψει ο όμιλος Schaeffler και η ABT e-Line, που αποτελεί μια θυγατρική εταιρεία της ABT
Τρίτη 14/01/2020 - 11:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Στρατηγική συνεργασία για την ηλεκτροκίνηση των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων βάρους μέχρι 3,5 τόνων, έχει συνάψει ο όμιλος Schaeffler και η ABT e-Line, που αποτελεί μια θυγατρική εταιρεία της ABT Holding, στην οποία η Volkswagen Commercial Vehicles έχει αναθέσει τη δημιουργία ηλεκτρικών εκδόσεων των μοντέλων T6 και Caddy.

Σημειώνεται, πως ξεκίνησαν οι παραγγελίες για το ηλεκτροκίνητο ABT e-Caddy, με το ABT e-Transporter να ετοιμάζεται και αυτό να ακολουθήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αξίζει να αναφερθεί, πως η Schaeffler συνεργάζεται με την ΑΒΤ από το 2014 στο πλαίσιο της ηλεκτρικής Formula E, αναπτύσσοντας παράλληλα ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου για την ABT eLine για χρήση στη μετατροπή ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων της VW.

Στόχος της στενότερης συνεργασίας μεταξύ των δύο ομίλων, είναι να αναπτυχθούν πιο προηγμένες ηλεκτρικές γραμμές κίνησης που θα εξοπλίζουν οχήματα, με τα LCV μοντέλα να παραμένουν στο επίκεντρο. Υπενθυμίζεται, τέλος, πως πρόσφατα η Schaeffler παρουσίασε μια νέα οικογένεια ηλεκτρικών κινητήρων έτοιμων για μαζική παραγωγή, που προορίζονται τόσο για υβριδικά μοντέλα όσο και για πλήρως ηλεκτρικά.

PreviousNext