Τροχοί & TIR

Σε κανονική ισχύ το e-CMR

Ολοκληρώθηκε και τέθηκε σε ισχύ η πλατφόρμα ανταλλαγής δεδομένων για τα Logistics AEOLIX, στο πλαίσιο της οποίας το Living Lab 12 προέβλεπε 400 πιλοτικά δρομολόγια με τη χρήση της διεθνούς ψηφιοποιη
Τρίτη 09/07/2019 - 15:11
Κοινοποίηση στα Social Media

Ολοκληρώθηκε και τέθηκε σε ισχύ η πλατφόρμα ανταλλαγής δεδομένων για τα Logistics AEOLIX, στο πλαίσιο της οποίας το Living Lab 12 προέβλεπε 400 πιλοτικά δρομολόγια με τη χρήση της διεθνούς ψηφιοποιημένης φορτωτικής (e-CMR) στη Γερμανία, την Ελλάδα, την Τσεχία, τη Ρουμανία και τη Σερβία, υπό τον συντονισμό της Διεθνούς Ένωσης Οδικών Μεταφορών (IRU).

Στη χώρα μας, την προώθηση του e-CMR ανέλαβε η ΟΦΑΕ συμμετέχοντας μαζί με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα AEOLIX. Μάλιστα, οι ελληνικές επιχειρήσεις (Nestle Hellas, Sarmed, Diakinisis, Med Frigo, PTL, & Skliros Trans) που συμμετείχαν στην πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος, πραγματοποίησαν 135 δρομολόγια διεθνών και εθνικών μεταφορών, τα οποία υλοποιήθηκαν με τη χρήση ψηφιοποιημένης φορτωτικής. Τα αποτελέσματα από τη χρήση του e-CMR, παρουσιάστηκαν στην τελική εκδήλωση για το πρόγραμμα AEOLIX, που έλαβε χώρα στο Αμβούργο στις 26 Ιουνίου.

Εκδήλωση απολογισμού στην Ελλάδα

Την Τετάρτη 17 Ιουλίου (14.30 – 19.00) στο ξενοδοχείο Royal Olympic στην Αθήνα, θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του ευρωπαϊκού προγράμματος AEOLIX από το ΙΜΕΤ / ΕΚΕΤΑ, ειδικότερα του πιλοτικού προγράμματος e-CMR (Living Lab 12 του AEOLIX) από τη Διεθνή Ένωση Οδικών Μεταφορών – IRU. Φυσικά έμφαση θα δοθεί στα αποτελέσματα του ελληνικού πιλοτικού προγράμματος από την ΟΦΑΕ και τις συμμετέχουσες εταιρείες.

Παράλληλα, αναμένεται η συμμετοχή εκπροσώπων χωρών που συμμετείχαν πέραν της Ελλάδας στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα για το e-CMR. Σημειώνεται πως η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών και την ΟΦΑΕ με την υποστήριξη του Operations Center. Η είσοδος στην εκδήλωση θα είναι ελεύθερη. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συμπλήρωση της δήλωσης συμμετοχής στην ιστοσελίδα του Operations Center.

PreviousNext