Στα ηλεκτρικά LCV του γκρουπ PSA το βραβείο «Van της Χρονιάς 2021».

Τα νέα ηλεκτρικά ελαφρά επαγγελματικά (LCV) του γκρουπ PSA είναι οι θριαμβευτές της 30ης εκδοχής του θεσμού International Van of the Year Award 2021 (IVOTY). Η υψηλότερη διάκριση σε παγκόσμιο επίπεδο στην κατηγορία των ελαφρών επαγγελματικών απονεμήθηκε στα μοντέλα της PSA σε διαδικτυακή εκδήλωση στις 17 Δεκεμβρίου 2020.

Τα από κοινού εξελιγμένα Peugeot e-Expert, Citroën e-Jumpy και Opel Vivaro-e απέσπασαν τις περισσότερες προτιμήσεις της επιτροπής κρίσης με 24 μέλη από αντίστοιχες χώρες, στην ψηφοφορία. Συνολικά συγκέντρωσαν 131 βαθμούς, επικρατώντας του ανταγωνισμού από Mercedes-Benz eSprinter, νέο Vito, και των νέων Transit Trail και Active της Ford, η οποία υπενθυμίζεται πως είχε κερδίσει το βραβείο πέρυσι.

Η αναγγελία έγινε σε ειδική ζωντανή σύνδεση στον ιστότοπο της επιτροπής κρίσης –www.van-of-the-year.com- από τον πρόεδρο του IVOTY, Jarlath Sweeney. Σχολιάζοντας τη δεύτερη νίκη της PSA τα τρία τελευταία χρόνια, ο κ. Sweeney ανέφερε: «συγχαρητήρια στο Groupe PSA για την κοπιώδη δουλειά του τμήματος Έρευνας & Εξέλιξης, και την τεράστια επένδυση που οδήγησε σε μία εξαιρετική γκάμα ηλεκτρικών van τα οποία ξεπέρασαν κάθε προσδοκία της αγοράς, και χαρακτηρίζονται από την πλήρη απουσία συμβιβασμών στην απόδοση και εκμετάλλευση.»

Ο Xavier Peugeot, αντιπρόεδρος της επιχειρηματικής μονάδας Light Commercial Vehicles του Groupe PSA σχολίασε, καθώς μάθαινε την ίδια στιγμή τα νέα: «Είμαστε περήφανοι για την βράβευση με τη σημαντικότερη διάκριση της αυτοκινητοβιομηχανίας, η οποία αποδεικνύει την επιτυχία των κόμπακτ van που κατασκευάζουμε, και τα οποία εξελίχθηκαν με μοναδικό σκοπό η ηλεκτροκίνηση να μην περιορίζει σε καμία περίπτωση τη δουλειά των πελατών μας.