Τροχοί & TIR

4x4 Δράση στα Ανώγεια Κρήτης

Το Truck No1 εκτός από φανατικούς φίλους του φορτηγού έχει και ιδιοκτήτες οχημάτων 4Χ4 και αυτό το διαπιστώσαμε κατά την επίσκεψή μας στην Κρήτη. Σε επικοινωνία που είχαμε με το φίλο μας Μηνά Μανουκ
από Παύλος Μαυρομύτης | Παρασκευή 01/04/2016 - 00:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Το Truck No1 εκτός από φανατικούς φίλους του φορτηγού έχει και ιδιοκτήτες οχημάτων 4Χ4 και αυτό το διαπιστώσαμε κατά την επίσκεψή μας στην Κρήτη. Σε επικοινωνία που είχαμε με το φίλο μας Μηνά Μανουκάκη μας ενημέρωσε ότι είναι στη διάθεσή μας για ένα αξέχαστο show με αγροτικά στα ορεινά του Ρεθύμνου. Ήμασταν θετικοί στη πρόσκλησή του και χωρίς αναβολές ξεκινήσαμε για το χωριό του, όπου μας περίμενε με μια ομάδα νέων ανθρώπων.

Στα Ανώγεια Μυλοποτάμου...

Η κωμόπολη ανήκει στο νομό Ρεθύμνου και απέχει 52 χλμ. από την πόλη, έχει 2.454 κατοίκους και βρίσκεται σε υψόμετρο 790 μέτρων. Η ζεστή φιλοξενία των Κρητικών είναι γνωστή, κερνώντας μας στα παραδοσιακά καφενεία, ωστόσο πριν ξεκινήσουμε τις ρακές, ανηφορίσαμε προς το Ιδαίο Άντρο το οποίο είναι ένα σπήλαιο αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, στον Ψηλορείτη.

Οι περισσότεροι κάτοικοι ασχολούνται με κτηνοτροφικές εργασίες και έτσι δικαιολογείται η μεγάλη παρουσία αγροτικών αυτοκινήτων. Τα περισσότερα είναι βελτιωμένα εξωτερικά, με έντονους χρωματισμούς, ζαντολάστιχα, σηκωμένες αναρτήσεις και προσεγμένη εμφάνιση.

Ανηφορίζοντας προς το Ιδαίο Άντρο

Μέσα σε λίγα λεπτά συγκροτήθηκε μια ομάδα «κρούσης» με τέσσερα αγροτικά και ξεκινήσαμε για τα 1.500 μέτρα υψόμετρο. Nissan Navara, Isuzu D-MAX και δύο Mitsubishi L-200 έκαναν πραγματικό πάρτι στο δρόμο, με πολλούς ίππους το καθένα και μεγάλα αποθέματα ροπής. Οι οδηγοί τους, Μηνάς Μανουκάκης, Μπάμπης Χαιρέτης, Γιώργης Βρέντζος και Γιώργης Νταγιαντάς είχαν όλη την καλή διάθεση να μας προσφέρουν ένα αξέχαστο χωμάτινο drift show και παράλληλα να φτάσουν τα οχήματα στα όριά τους.

Ο ηλιόλουστος καιρός μας έκανε τη χάρη για τη λήψη καλών φωτογραφιών, ωστόσο αν έβρεχε σκεφτήκαμε ότι το οδόστρωμα θα ήταν κατάλληλο για περισσότερα παιχνίδια! Για όλα όμως υπάρχει λύση και πριν φτάσουμε στο σπήλαιο εντοπίσαμε μια λίμνη με λασπώδη βυθό που όμως δεν στάθηκε εμπόδιο...

Αμφίβια 4Χ4

Οι πιο θερμόαιμοι της παρέας, Μηνάς Μανουκάκης και Μπάμπης Χαιρέτης με τα L-200, χωρίς καθυστερήσεις αποφάσισαν να ξεκινήσουν το δικό τους αυτοσχέδιο show. Πράγματι, μέχρι νακαταλάβουμε τις προθέσεις τους, το πρώτο Mitsubishi χώνεται στα νερά και με τέρμα γκάζι δεν κόβει πουθενά...Τα δυο αγροτικά επιχειρούν συνεχόμενα περάσματα, εκτοξεύοντας τα λασπόνερα στα ύψη.

Ώρα για Drift

Τελειώνοντας οι δυο αμφίβιοι καταδρομείς, Mitsubishi L-200, το δικό τους Show έρχεται η ώρα του Γιώργη Βρέντζου με το Nissan Navara... Γκάζι, χειρόφρενο, ανάποδα τιμόνια και το Navara ξεκινάει τις φιγούρες του! Μοναδικές και ανεπανάληπτες στιγμές με το Nissan να είναι ασυγκράτητο.

Στην πλαγιά

Το τελευταίο στάδιο του εντυπωσιακού show περιελάμβανε το στήσιμό τους σε μια απότομη πλαγιά όπου τα δυο L-200 ανέβηκαν με την όπισθεν αποδεικνύοντας ότι τα μετατρέπουν όλα σε ίσιωμα! Έπειτα, τα είδαμε να φτάνουν σε υψόμετρο 1.200 μέτρων με μακρινό φόντο το γαλάζιο του Αιγαίου...

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας με τους φίλους Κρητικούς για την επόμενη επίσκεψή μας όπου ο αριθμός των αγροτικών θα είναι μεγαλύτερος προσφέροντάς μας ανάλογες συγκινήσεις.

PreviousNext