ΝΈΟ Volvo FE με 350 hp

Σάβ, 01/07/2017 - 00:00

Ένα από τα πιο ευέλικτα ως προς τη χρήση του μοντέλα της Volvo Trucks, το FE διατίθεται πλέον και με την έκδοση ισχύος 350 hp (1.400 Nm) του 8λιτρου Euro 6 κινητήρα D8K, καθώς και με ένα νέο εμπρός άξονα με μέγιστη ικανότητα φόρτισης 9 τόνους. Η νέα έκδοση του μοντέλου αυξάνει το πεδίο των μεταφορικών εφαρμογών όπου μπορεί να χρησιμοποιηθεί το FE: «βαριές» διανομές, διαχείριση απορριμμάτων, χωματουργικές εργασίες και αρκετές ακόμη. Πέρα από την αυξημένη ισχύ, θα διαθέτει και αυξημένο ωφέλιμο. Το FE είναι σχεδιασμένο για μικτά βάρη μέχρι 44 τόνους (με το συρόμενο ή με αρθρωτό συνδυασμό).

Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε 4x2 τράκτορες και 4x2, 6x2 και 6x4 μονά φορτηγά ή συρόμενα. Η Volvo αναμένει ισχυρό ενδιαφέρον κυρίως για τα τριάξονα FE για χρήση ως ανατροπές, γερανοφόρα και απορριμματοφόρα, όπου η αυξημένη ισχύς βελτιώνει την παραγωγικότητα. Το πιο ισχυρό FE συνδυάζεται με καμπίνα ημέρας, comfort cab, sleeper cab και low entry cab (χαμηλής εισόδου). Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η επιλογή να μην διατίθεται μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων –το FE εφοδιάζεται είτε με το αυτοματοποιημένο IShift, είτε με «φουλ» αυτόματο κιβώτιο. Διατίθενται διάφοροι δυναμολήπτες (ΡΤΟ) έως τα 600 Nm. Η ικανότητα φόρτισης για τους εμπρός άξονες είναι από 7,1 έως 9 τόνους και για τους πίσω 13-23 τόνους.

Οι παραγγελίες ξεκίνησαν ήδη (τέλη Ιουνίου) και η παραγωγή ξεκινά το Σεπτέμβρη. Παράλληλα με το λανσάρισμα του πιο δυνατού FE, διευρύνεται το φάσμα των επιλογών και για το FE 320 CNG με καύσιμο το φυσικό αέριο, καθώς θα μπορεί να συνδυαστεί από εδώ και στο εξής με όλες τις καμπίνες της γκάμας. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, στη διάρκεια του προσεχούς φθινοπώρου θα υπάρχουν και άλλες πρεμιέρες σχετικά με τα Volvo FE οι οποίες θα λανσαριστούν σταδιακά.