Τροχοί & TIR

Η δύναμη των Σαρακηνών

Η εταιρεία Ιωάννης Σαρακηνός με έδρα τον Αυλώνα Αττικής δραστηριοποιείται στις εκκενώσεις βόθρων και τις αποφράξεις από το 1958 με ιδρυτή τον Δημήτρη Σαρακηνό, και συνεχίζει δυναμικά με σύγχρονο στό
από Παύλος Μαυρομύτης | Δευτέρα 19/03/2018 - 13:21
Κοινοποίηση στα Social Media

Η εταιρεία Ιωάννης Σαρακηνός με έδρα τον Αυλώνα Αττικής δραστηριοποιείται στις εκκενώσεις βόθρων και τις αποφράξεις από το 1958 με ιδρυτή τον Δημήτρη Σαρακηνό, και συνεχίζει δυναμικά με σύγχρονο στόλο φορτηγών.

Το πρώτο αυτοκίνητο της εταιρείας ήταν ένα MAN Bussing, εν συνεχεία ένα DAF και από το 1992 συνεχίζει με Volvo. Συναντήσαμε το Γιάννη Σαρακηνό στην εθνική οδό μαζί με το τελευταίο του απόκτημα, έναν τράκτορα Volvo FH στον οποίο έχει γίνει φανταστική δουλειά από όλες τις απόψεις. Ας γνωρίσουμε από κοντά τους «Σαρακηνούς κουρσάρους».

Όνειρο ζωής το φορτηγό

«Η ζωή μου όλη είναι το φορτηγό και οι καλύτερες αναμνήσεις είναι κοντά σε αυτό», μας αναφέρει σχετικά ο Γιάννης και συνεχίζει, «θεωρώ τον εαυτό μου ευτυχισμένο γιατί ακολούθησα το επάγγελμα που λάτρεψα από μικρός. Αυτό μου άρεσε και αυτό κάνω, δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου σε κάποια άλλη δουλειά. Μεγαλώνοντας το όνειρό μου πραγματοποιήθηκε όταν απέκτησα το επαγγελματικό δίπλωμα και από τη στιγμή που ανέλαβα μόνος μου ένα από τα φορτηγά της επιχείρησής μας. Έκτοτε εργάστηκα σκληρά, δημιούργησα ένα πελατολόγιο που με εμπιστεύεται και με προτιμά και κατάφερα να αυξήσω σημαντικά το μερίδιό μου στην αγορά. Βέβαια, τη δουλειά αυτή την αγαπώ πραγματικά οπότε και αυτό με βοήθησε να είμαι αποδοτικός».

Αερογραφία εμπνευσμένη από το επίθετό μου

«Σε όλα τα αυτοκίνητα που πέρασαν από τα χέρια μου ήθελα να βάζω τη δική μου πινελιά και το καθένα να έχει ωραία παρουσία στο δρόμο. Ανέκαθεν λάτρευα τις αερογραφίες και θεωρώ ότι είναι αυτές που δίνουν ξεχωριστό στίγμα στο κάθε φορτηγό. Από το γενικό κανόνα δεν ξέφυγε το τελευταίο μου απόκτημα στο οποίο αποφάσισα να κάνω αερογραφία χωρίς να πολυσκεφτώ το σχέδιό της. Το επίθετό μου είναι Σαρακηνός και σκέφτηκα να ζωγραφίσουμε κάτι που να σχετίζεται με τους Σαρακηνούς κουρσάρους οι οποίοι έκαναν επιθέσεις από τη θάλασσα, λήστευαν καράβια και έκλεβαν παραλιακές περιοχές. Ο αερογραφίστας Γιώργος Λάιτμερ έκανε φανταστική δουλειά. Στην καμπίνα σχεδίασε ένα μαγικό τοπίο με θάλασσες, πειρατές, καράβια, νεκροκεφαλές που μας γυρνούν αρκετούς αιώνες πίσω στο χρόνο.

Το ίδιο ωραίο σχέδιο με έντονα χρώματα έκανε στο βυτίο, με ένα μεγάλο πειρατή ο οποίος είναι έτοιμος για επίθεση. Αν και το φορτηγό δεν θα το δουλέψω εγώ αλλά οδηγός, αυτό δεν με εμπόδισε να ντύσω το εσωτερικό του το οποίο έφτιαξε η εταιρία Harlen με φινετσάτες επενδύσεις. Επιπλέον κατασκευάσαμε ειδικούς φωτισμούς για το βράδυ και πιστεύω ότι σαν σύνολο το αμάξι είναι από τα πιο καλοστημένα βυτία μεταφοράς λυμάτων που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στη χώρα μας».

PreviousNext