Η αξιοπιστία έφερε τη Ford στην πρώτη θέση

Με την ευκαιρία αυτής της πρωτιάς της Ford, στο τεύχος Μαρτίου που κυκλοφορεί καταγράφουμε ποια ήταν τα «εργαλεία» που την έφεραν στην κορυφή των ταξινομήσεων.

Σε όλη την Ευρώπη και στην Ελλάδα

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η Ford αναδείχθηκε η Νο.1 μάρκα επαγγελματικών οχημάτων στην Ευρώπη, αλλά και στην Ελλάδα για δεύτερη στη σειρά χρονιά, η εταιρεία κατέλαβε την πρώτη θέση των εγχώριων πωλήσεων.

Πιο συγκεκριμένα, το 2017 οι συνολικές πωλήσεις επαγγελματικών οχημάτων Ford στην Ευρώπη αυξήθηκαν κατά 7,2%, φτάνοντας τις 352.200 μονάδες. Παρόμοια είναι η εικόνα και στην Ελλάδα, όπου η Ford διατήρησε την πρώτη θέση στις πωλήσεις για 2η συνεχόμενη χρονιά, παίρνοντας ένα μερίδιο της τάξης του 18,9% από την πίτα των εγχώριων πωλήσεων επαγγελματικών οχημάτων.

Συνολικά, στη χώρα μας, πουλήθηκαν 1.250 ελαφρά επαγγελματικά οχήματα Ford (αύξηση 9,17% σε σχέση με το 2016), μεταξύ των οποίων και 515 Ranger, που είναι το Νο.1 σε πωλήσεις επαγγελματικό μοντέλο της Ford. Επιπλέον, τα Transit και Transit Custom, ανακηρύχθηκαν πρωταθλητές πωλήσεων στην κατηγορία τους. «Πρωταρχικό μέλημά μας είναι να προσφέρουμε στον Έλληνα επαγγελματία αυτοκίνητα που του λύνουν τα χέρια και τον κάνουν χαρούμενο για την επιλογή του. Διαθέτοντας στη γκάμα μας επαγγελματικά οχήματα με τις δυνατότητες και την αξιοπιστία της σειράς Transit και του Ford Ranger, η δουλειά μας γίνεται εύκολη.», δήλωσε σχετικά ο Νίκος Νοταράς, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ford Motor Ελλάς.

Τα «μυστικά» της επιτυχίας της Ford έχουν να κάνουν με την υψηλή αξιοπιστία της γραμμής κίνησης (κινητήρας, σασμάν, άξονες), την πολύ καλή σχέση τιμής – αξίας, αλλά και την πλούσια γκάμα της εταιρείας, που είναι ικανή να καλύψει κάθε μεταφορική εφαρμογή.

Αυτό γίνεται φανερό με μια γρήγορη ματιά στους χώρους εκμετάλλευσης των αυτοκινήτων, που ξεκινούν από το 1 κυβικό μέτρο και ξεπερνούν τα 15 κυβικά μέτρα. Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με το γεγονός πως φέτος αναμένεται ριζική ανανέωση της γκάμας (με εξαίρεση την ήδη καινούργια οικογένεια Transit), δημιουργεί ένα κλίμα αισιοδοξίας και για το 2018. Εξάλλου, με βάση τις ταξινομήσεις του Ιανουαρίου, η Ford παραμένει πρώτη σε πωλήσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, όπου πούλησε 26.700 επαγγελματικά οχήματά της και κατάφερε να έχει τον καλύτερο Γενάρη των τελευταίων 25 χρόνων.

Ρεκόρ με 287.600 πωλήσεις μέσα στο 2017 έκανε και η οικογένεια Transit, η οποία άρχισε δυναμικά και το 2018 με 21.600 πωλήσεις, τις περισσότερες που έκανε ποτέ το μήνα Ιανουάριο στη Γηραιά Ήπειρο. Το Ford Ranger, τέλος, με 44.000 ταξινομήσεις το 2017 και 3.800 τον 1ο μήνα του 2018, παραμένει το best seller pick-up της Ευρώπης.

Με την ευκαιρία αυτής της πρωτιάς της Ford, στο τεύχος Μαρτίου που κυκλοφορεί καταγράφουμε ποια ήταν τα «εργαλεία» που την έφεραν στην κορυφή των ταξινομήσεων.

Στο ίδιο τεύχος: