Τροχοί & TIR

To Hilux της Arctic Trucks

Στην έκθεση CV Show οι Toyota και Arctic Trucks παρουσίασαν το Hilux AT35, τον τελευταίο καρπό της μακράς συνεργασίας τους, που έχει βοηθήσει την ισλανδική εταιρεία κατασκευής σκληροτράχηλων οχημάτω
Πέμπτη 10/05/2018 - 20:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Στην έκθεση CV Show οι Toyota και Arctic Trucks παρουσίασαν το Hilux AT35, τον τελευταίο καρπό της μακράς συνεργασίας τους, που έχει βοηθήσει την ισλανδική εταιρεία κατασκευής σκληροτράχηλων οχημάτων να αποκτήσει παγκόσμια φήμη, αλλά και το ιαπωνικό pick-up να αποδείξει στην πράξη τις εκτός δρόμου ικανότητές του.

Από κοινού οι δύο εταιρείες έχουν σπάσει παγκόσμια ρεκόρ και έχουν κατακτήσει πρωτιές τόσο στην Αρκτική όσο και στην Ανταρκτική. Ποιος ξεχνάει, άραγε, την αποστολή της εκπομπής Top Gear του BBC στο Μαγνητικό Βόρειο Πόλο με ένα Hilux της Arctic Trucks; Για να γυρίσουμε στο Μπέρμιγχαμ και στην έκθεση, το Arctic Trucks Toyota Hilux AT35 είναι άμεσα διαθέσιμο στο Ην. Βασίλειο, με το λανσάρισμά του να συμπίπτει χρονικά με τα 50α γενέθλια του Hilux.

Το Arctic Trucks Toyota Hilux AT35 διαθέτει custom ανάρτηση και πατάει σε ζάντες 17 ιντσών που φοράνε all-terrain ελαστικά 35 ιντσών (315/70 R17). Τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα να αυξηθεί η εδαφική ανοχή κατά 25% σε σχέση με το εργοστασιακών προδιαγραφών μοντέλο, το οποίο στην Double Cab εκδοχή του απέχει 293 χλστ. από το έδαφος. Οπότε στην περίπτωση του Hilux AT35 μιλάμε για μία τιμή της τάξης των 352 χλστ.! Ομοίως, οι γωνίες εισόδου και εξόδου σε εμπόδιο διαμορφώνονται από τις 31ο και 26ο του «μαμά» μοντέλου, στις 37ο και 28ο αντίστοιχα.

Ο εξοπλισμός του Hilux AT35, ανάλογα με τις απαιτήσεις του πελάτη, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων roll-bars, ποδιές, ράγες οροφής, πρόσθετο φωτισμό LED, κάλυμμα καρότσας, air lockers στα διαφορικά, αεροσυμπιεστές, βαρούλκα, εκτροπείς αέρα, ελαστικά Mud & Winter και snorkels. Το όχημα συνοδεύεται από πλήρη 5ετή εργοστασιακή εγγύηση της Toyota, όπως ισχύει και στα «κανονικά» Hilux.

Στο ίδιο τεύχος #362

PreviousNext