Τροχοί & TIR

Εικονικά μοντέλα από τη ΜΑΝ

Η MAN Truck & Bus, πριν προβεί στην κατασκευή ενός πρωτότυπου νέου φορτηγού ή λεωφορείου, τα δημιουργεί τρισδιάστατα στον υπολογιστή, προκειμένου να εντοπιστούν πιθανά λάθη και ατέλειες πριν την
Δευτέρα 10/09/2018 - 09:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Η MAN Truck & Bus, πριν προβεί στην κατασκευή ενός πρωτότυπου νέου φορτηγού ή λεωφορείου, τα δημιουργεί τρισδιάστατα στον υπολογιστή, προκειμένου να εντοπιστούν πιθανά λάθη και ατέλειες πριν την παραγωγή.

Το εν λόγω high-tech εργαστήριο ονομάζεται «Cave Automatic Virtual Environment» (CAVE) και βρίσκεται στη μονάδα της ΜΑΝ στο Μόναχο. Έχει εμβαδόν μόλις 46 m2 αλλά αντιπροσωπεύει μια επένδυση ύψους 500.000 ευρώ, καθώς διαθέτει πέντε υπολογιστές υψηλής απόδοσης, υπέρυθρες κάμερες και στερεοφωνικούς προτζέκτορες, που προβάλουν σε 4 μεγάλες οθόνες εικόνα ανάλυσης 2Κ. Το κόστος αποσβέστηκε εύκολα, μιας και το 50% των προβλημάτων στη σχεδίαση αναγνωρίστηκαν από το CAVE και διορθώθηκαν, πριν να διαταράξουν την παραγωγική διαδικασία, ανεβάζοντας έτσι το κόστος.

Περίπου ένα χρόνο πριν από την έναρξη της πραγματικής κατασκευής, το CAVE επιτρέπει στους προγραμματιστές να μετακινούνται γύρω από ένα ακριβές εικονικό μοντέλο του νέου φορτηγού ή λεωφορείου. Πρόσφατα, οι μηχανικοί της MAN άρχισαν να χρησιμοποιούν συσκευές εικονικής πραγματικότητας, θέλοντας να δοκιμάσουν τα σχέδια των οχημάτων τους με μεγαλύτερη ακρίβεια και με ρεαλιστικό τρόπο. Η επιτυχία του CAVE είναι τέτοια, που ετοιμάζονται αντίστοιχες μονάδες στα εργοστάσια της ΜΑΝ στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας, στο Στάιρ της Αυστρίας, στην Άγκυρα της Τουρκίας και στο Σταραχοβίτσε της Πολωνίας.

PreviousNext