Τροχοί & TIR

Επικές μάχες στο Slovakia Ring

Στην πίστα "Slovakia Ring" που βρίσκεται έξω από τη Μπρατισλάβα, πραγματοποιήθηκε ο τέταρτος γύρος του πρωταθλήματος FIA European Truck Racing Championship. Στη Σλοβακία έλαβαν χώρα για δεύτερη φορά
από Παναγιώτης Εμμανουήλ | Τετάρτη 12/09/2018 - 14:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Στην πίστα "Slovakia Ring" που βρίσκεται έξω από τη Μπρατισλάβα, πραγματοποιήθηκε ο τέταρτος γύρος του πρωταθλήματος FIA European Truck Racing Championship. Στη Σλοβακία έλαβαν χώρα για δεύτερη φορά αγώνες του πρωταθλήματος ETRC, με την πίστα μήκους 5.922 μέτρων που μετρά μόλις 10 χρόνια ζωής, να αποτελεί μία από τις μακρύτερες πίστες της Ευρώπης. Στο "Ring" της Σλοβακίας, λοιπόν, ο Antonio Albacete (ΜΑΝ) κατάφερε να πάρει τη δεύτερη προσωπική του νίκη στη φετινή σεζόν, αφού άντεξε στην πίεση του πρωτοπόρου του πρωταθλήματος, Jochen Hahn (IVECO), ειδικά στο πρώτο σκέλος της κούρσας.

Στο πέσιμο της καρό σημαίας, η διαφορά των δύο μονομάχων ήταν 1,087 δλ. Πίσω τους τερμάτισε ο Adam Lacko (Freightliner), ο οποίος αν και είχε την pole position έκανε μια κακή εκκίνηση και εγκλωβίστηκε ανάμεσα σε άλλα οχήματα. Αρχικά έχασε και την 3η θέση από το Sascha Lenz (ΜΑΝ) αλλά αντεπιτίθηκε στον τελευταίο γύρο και ανέβηκε αυτός στο 3ο σκαλί του βάθρου. Στο φινάλε, δόθηκε μια επική μάχη με το Norbert Kiss (Mercedes-Benz), ο οποίος προσπέρασε τελικά τον Sascha Lenz, αφήνοντας στην άσφαλτο ένα σημαντικό μέρος από τα πλαστικά της πρόσοψης του φορτηγού του. Έκτος ήταν στην πρώτη κούρσα ο Rene Reinert (ΜΑΝ), μπροστά από τον Andre Kursim (IVECO), ο οποίος έχασε την 5η θέση λόγω ποινής για υπερβολική ταχύτητα.

Ο επόμενος αγώνας της ημέρας ανήκε στον Shane Brereton (ΜΑΝ), με το Βρετανό οδηγό να παίρνει στη Σλοβακία τη δεύτερη νίκη της καριέρας του στο ETRC και να προηγείται μέχρι στιγμής στο κύπελλο GRAMMER TRUCK CUP. Μπορεί στην πρώτη κούρσα να τερμάτισε 8ος, αλλά το απόγευμα κατέλαβε την pole position της 2ης αναμέτρησης. Ξεκίνησε όπως έπρεπε, απέφυγε το ≪χάος≫ της εκκίνησης, άντεξε στην πίεση των διωκτών του και κάπως έτσι πήρε τη νίκη με διαφορά 0,427 δλ. από τον 2ο Jochen Hahn.

Ο επικεφαλής της βαθμολογίας εκκίνησε από την 7η θέση, αλλά εκμεταλλεύθηκε την έξοδο που είχαν οι Adam Lacko και Andre Kursim στην πρώτη στροφή του αγώνα. Στη συνέχεια, ο Jochen Hahn ≪περιέλαβε≫ τους Sascha Lenz (5ος) και Rene Reinert (3ος). Σφήνα ανάμεσα στους δύο τελευταίους μπήκε ο Norbert Kiss, καταλαμβάνοντας την 4η θέση. Ο νικητής του πρώτου αγώνα, Antonio Albacete, εκκίνησε 8ος και τελικά κατετάγη 6ος σε μία κούρσα δίχως απρόοπτα και εντάσεις. Τους πρώτους της βαθμούς στη Σλοβακία πήρε η Steffi Halm (IVECO), που μετά την εγκατάλειψη του πρώτου αγώνα, κατέλαβε το απόγευμα την 7η θέση. Ο Adam Lacko συνέχισε να χάνει την επαφή του από τον πρωτοπόρο μέχρι στιγμής, Jochen Hahn, τερματίζοντας όγδοος. Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Ray Coleman (MAN) και Steffen Faas (Mercedes-Benz).

Η αγωνιστική δράση της 2ης ημέρας

Τη δεύτερη ημέρα στο Slovakia Ring, ο Jochen Hahn πήρε την έκτη φετινή του νίκη στο FIA European Truck Racing Championship. Ο οδηγός της IVECO φιλοδοξεί να κατακτήσει για 5η φορά το πρωτάθλημα, καθώς διεύρυνε περαιτέρω το προβάδισμά του από τον Adam Lacko, ο οποίος αν και εκκίνησε πρώτος με το Freightliner, τελικά έμεινε πίσω με διαφορά μόλις 0,443 δλ.

Μεγάλη μάχη δόθηκε για το τρίτο σκαλί του βάθρου καθόλη τη διάρκεια της κούρσας, ανάμεσα στη Steffi Halm (IVECO) και το Norbert Kiss (Mercedes-Benz). Νικήτρια αναδείχθηκε η Steffi Halm, ενώ ο Norbert Kiss κατρακύλησε τελικά στην έκτη θέση, καθώς δέχθηκε ποινή 10 δλ. για υπερβολική ταχύτητα. Το γεγονός εκμεταλλεύθηκε ο Andre Kursim που έφερε το IVECO του στην 4η θέση, αλλά και ο Sascha Lenz (MAN) που τερμάτισε πέμπτος.

Το φινάλε του αγωνιστικού διημέρου της Σλοβακίας, είχε ως πρωταγωνιστή τον Norbert Kiss, με τον δύο φορές πρωταθλητή του ETRC να κατακτά στο Slovakia Ring την πρώτη φετινή του νίκη. Ο Ούγγρος οδηγός εκκίνησε από την 3η θέση της κούρσας και από την αρχή ήδη, προσπέρασε τον ομόσταβλό του στην ομάδα Team Tankpool24 Racing, Steffen Faas, ο οποίος τελικά τερμάτισε 8ος.

Στη συνέχεια, ξεκίνησε η επίθεση στο Rene Reinert και στα μισά του αγώνα των οκτώ γύρων, κατάφερε να τον αφήσει πίσω του. Ο Rene Reinert έφερε κανονικά το ΜΑΝ του στη 2η θέση, αλλά δέχθηκε και αυτός ποινή 10 δλ. και κατετάγη έβδομος. Συνολικά, έξι φορτηγά έδωσαν σκληρές μάχες για τις θέσεις του podium. Τελικά 2ος τερμάτισε ο Sascha Lenz (MAN) και 3ος ο Andre Kursim (IVECO), έχοντας πίσω του τον πρωτοπόρο, Jochen Hahn. Έκτο ήταν το Freightliner του Adam Lacko και έβδομο το IVECO της Steffi Halm.

Κλείνοντας, αξίζει να σημειωθεί πως ο Σεπτέμβριος είναι ο πιο γεμάτος μήνας στο καλεντάρι του φετινού FIA European Truck Racing Championship, καθώς φιλοξενεί τρεις αγώνες σε Τσεχία (Most), Βέλγιο (Zolder) και Γαλλία (Le Mans). Περισσότερα θα διαβάσετε στα επόμενα τεύχη.

PreviousNext