Τροχοί & TIR

RoadStars: η ιστορία του μήνα - Μανώληs Κριθινίδηs

Κάθε αυτοκινητιστής πάντα έχει κάτι να θυμηθεί από τα ταξίδια του. Από το πιο σημαντικό, όπως η στιγμή που αποκτά στο όνομά του την άδεια κυκλοφορίας, μέχρι ένα απλό προσπέρασμα που προκαλεί την έκπ
Δευτέρα 03/09/2018 - 14:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Κάθε αυτοκινητιστής πάντα έχει κάτι να θυμηθεί από τα ταξίδια του. Από το πιο σημαντικό, όπως η στιγμή που αποκτά στο όνομά του την άδεια κυκλοφορίας, μέχρι ένα απλό προσπέρασμα που προκαλεί την έκπληξη. Και οι δύο περιπτώσεις έχουν να κάνουν με το Μανώλη Κριθινίδη από την Κρήτη. Απολαύστε την ιστορία του Μανώλη Κριθινίδη και ίσως στο επόμενο τεύχος δείτε τη δική σας ιστορία δημοσιευμένη!

«Καλησπέρα σε όλους τους φίλους του περιοδικού και του RoadStars. Είμαι ο Μανώλης Κριθινίδης με καταγωγή από την Κρήτη. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια εργάζομαι επαγγελματικά σε ένα από τα φορτηγά της οικογενειακής μας επιχείρησης και ταξιδεύω από το νησί προς την ηπειρωτική Ελλάδα. Το συγκεκριμένο επάγγελμα για εμένα ήταν μονόδρομος καθώς από μικρή ηλικία ακολουθούσα τον πατέρα μου, ο οποίος συνέχισε το επάγγελμα του παππού μου, του Μανώλη Κριθινίδη. Ο παππούς μου ξεκίνησε στο χώρο από τα τέλη της δεκαετίας του ’40. Μπήκα δηλαδή από μικρός στη δουλειά και «ψήθηκα» κοντά σε έμπειρους επαγγελματίες οι οποίοι μου δίδαξαν τα μυστικά της δουλειάς. Ποια είναι αυτά; Πώς να ταξιδεύω με ασφάλεια και το βασικότερο πώς να σέβομαι και να προφυλάσσω τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου.

Για μένα το φορτηγό δεν είναι απλή δουλειά αλλά τρόπος ζωής. Απολαμβάνω να ζω και να περνάω τις περισσότερες ώρες της ημέρας κοντά στο αστέρι μου. Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε το διατηρώ σε καλή κατάσταση, μέσα και έξω. Το μικρόβιο να έχω τα οχήματά μου πάντοτε καθαρά και πλυμένα το είχα από μικρή ηλικία, όταν είχα μηχανάκια αλλά και στο επιβατικό αυτοκίνητό μου. Σήμερα την ίδια διάθεση έχω για όλα τα φορτηγά μας τα οποία εκτός από οχήματα δουλειάς αποτελούν και το πρόσωπο της επιχείρησής μας και γι 'αυτό θέλουμε να είναι πάντοτε προσεγμένο.

Άλλωστε, τα φορτηγά μας είναι η οικογένειά μας, η περιουσία μας και η εικόνα μας στο χώρο της μεταφοράς. Βέβαια, οι περισσότερες αλλαγές και προσθήκες που έχω κάνει στον τράκτορα αφορούν την εξωτερική πλευρά και αυτό το έκανα γιατί θέλω να μην περνάει από πουθενά απαρατήρητος. Να τον βλέπει ο κόσμος και να τον χαίρεται. Επίσης, έχω κάνει αρκετές αλλαγές και στη μηχανή του: ο κινητήρας του έχει 15.000 κυβικά.

Όλα τα βιώματά μου είναι κοντά στα φορτηγά Mercedes-Benz τα οποία θεωρώ κορυφαία και αξιόπιστα. Για μένα είναι το καλύτερο φορτηγό με διαφορά. Μάλιστα το συγκεκριμένο μοντέλο που οδηγώ, το συλλεκτικό SK δεν το αλλάζω με άλλο μοντέλο. Μου αρέσει όσο τίποτα άλλο στον κόσμο. Στην εταιρεία μας έχουμε και Αctros αλλά εγώ προτιμώ το συγκεκριμένο.

Διαβάστε περισσότερα για το Μανώλη Κριθινίδη στο roadstars.mercedes-benz-trucks.com

Με το Mercedes μου γράφω καθημερινά εκατοντάδες χιλιόμετρα για φορτώσεις/εκφορτώσεις, μαζεύοντας εμπειρίες. Ένα αστείο γεγονός που θυμάμαι είναι πριν από μερικούς μήνες όταν κατέβαινα προς την Τρίπολη με το Mercedes φορτωμένο, με μικτό φορτίο κοντά στους 40 τόνους και στην ανηφόρα του Αρτεμισίου προσπέρασα το φορτηγό ενός συναδέλφου που ήταν άδειο. Με φώναξε στο cb και με ρώτησε αν είμαι άδειος ή φορτωμένος και όταν του είπα ότι έχω φορτίο δεν με πίστεψε. Σταματήσαμε στα Σ.Ε.Α Αρτεμισίου και του έδειξα το ζυγολόγιο για να πειστεί. Φυσικά η πιο ευχάριστη στιγμή μου με το φορτηγό ήταν την περσινή χρονιά, όταν η άδεια γράφτηκε στο όνομά μου και πήρα την ιδιοκτησία του».

Ευχαριστούμε που ανταποκριθήκατε τόσο άμεσα και στείλατε πραγματικά ενδιαφέρουσες ιστορίες. Στείλτε κι εσείς τη δική σας εμπειρία στο info@troxoikaitir.gr και κάθε μήνα μία ιστορία θα δημοσιεύεται σε περιοδικό και site του TΡOXOI & TIR και στο RoadStars της Mercedes-Benz, την παγκόσμια ηλεκτρονική πλατφόρμα που ενώνει όλους τους οδηγούς φορτηγών σε μία κοινότητα.

PreviousNext