Τροχοί & TIR

RoadStars: η ιστορία του μήνα - Σταύρος Παπαδόπουλος

Σε ένα δύσκολο ανηφορικό κομμάτι πριν την Κρανιά Γρεβενών, μια χειμωνιάτικη μέρα με δυνατή βροχόπτωση, εγκλωβίστηκαν περισσότερα από 20 φορτηγά χωρίς καμιά δυνατότητα ρυμούλκησης ή άλλης βοήθειας. Τ
Κυριακή 02/12/2018 - 20:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Σε ένα δύσκολο ανηφορικό κομμάτι πριν την Κρανιά Γρεβενών, μια χειμωνιάτικη μέρα με δυνατή βροχόπτωση, εγκλωβίστηκαν περισσότερα από 20 φορτηγά χωρίς καμιά δυνατότητα ρυμούλκησης ή άλλης βοήθειας. Τότε, ο Σταύρος Παπαδόπουλος πήρε την απόφασή του. Ας τον παρακολουθήσουμε…

Oνομάζομαι Σταύρος Παπαδόπουλος, κατάγομαι από το Βόλο και εργάζομαι στην οικογενειακή επιχείρησή μας. Οδηγώ ένα Mercedes-Benz Actros 1858 MP2 με το οποίο εκτελώ δρομολόγια σε όλη την Ελλάδα, κοτσάροντας σιλοφόρο ή τριαξονική επικαθήμενη νταλίκα κουβαλώντας διάφορα εμπορεύματα. Αν με ρωτήσετε τι σημαίνει για εμένα η μάρκα Mercedes-Benz, θα σας πω μόνο μία λέξη που θεωρώ ότι την χαρακτηρίζει απόλυτα: Αξιοπιστία.

Τον τράκτορα τον αγόρασα καινούργιο το 2008 και έκτοτε έχω κάνει 1.600.000 χιλιόμετρα και δεν μου έχει παρουσιάσει κανένα πρόβλημα. Με πάει και με φέρνει ευχάριστα και χωρίς άγχος. Είναι δυνατό και σκληροτράχηλο φορτηγό και με έχει ικανοποιήσει σε όλους τους τομείς. Η δουλειά μου με το σιλοφόρο έχει πολλές δυσκολίες και ιδιαιτερότητες, γιατί πρέπει να οδηγώ μέσα σε εργοτάξια που έχουν δύσκολη πρόσβαση με λάσπες και χιόνια το χειμώνα. Ωστόσο το Actros δεν με έχει ποτέ στεναχωρήσει και πάντα ξεπερνάει κάθε εμπόδιο. Στο διαφορικό του έχει μειωτήρα και αυτό είναι βασικό πλεονέκτημά του. Γενικότερα έχει φοβερή οδική συμπεριφορά τόσο στο εθνικό δίκτυο όσο και στους χωματόδρομους που το δουλεύω. Ένα επιπλέον πλεονέκτημα του Mercedes-Benz είναι η καλή αξία μεταπώλησής του. Ακόμη και σήμερα που έχουν περάσει δέκα χρόνια πωλείται σε καλή τιμή.

Διαβάστε περισσότερα για τον Σταύρο Παπαδόπουλο

και άλλες ιστορίες στο

roadstars.mercedes-benz-trucks.com

Αν βγάλω το καθαρά επαγγελματικό κομμάτι, για μένα το Actros είναι το πάθος μου, το φορτηγό των ονείρων μου το οποίο απέκτησα πριν δέκα χρόνια. Να ξέρετε ότι είναι πολύ σημαντικό να ξυπνάς το πρωί για τη δουλειά και να πηγαίνεις με ευχάριστη διάθεση και όρεξη. Ξεκινάω δρομολόγιο, κάνω εκατοντάδες χιλιόμετρα και στο τέλος γυρίζω ξεκούραστος πάλι στο σπίτι μου. Αυτό μου το προσφέρει το Actros μου. Στο μέλλον αν καταφέρω θα αντικαταστήσω όλα τα φορτηγά της επιχείρησής μας με Mercedes-Benz, τόσο ευχαριστημένος έμεινα.

Καθημερινά στα δρομολόγιά μου αποκτώ πολλές εμπειρίες και έχω αρκετές ευχάριστες αναμνήσεις. Ωστόσο, αυτή που θυμάμαι περισσότερο και η οποία αφορά άμεσα το Actros είναι η εξής. Πριν μερικά χρόνια ταξίδευα από το Μέτσοβο προς την Κρανιά Γρεβενών και σε κάποιο σημείο είχε πέσει ο δρόμος και γινόταν αναγκαστικά παράκαμψη μέσα από ένα εργοτάξιο. Εκείνη τη στιγμή είχε έντονη βροχόπτωση και ο χωματόδρομος είχε γίνει ιδιαίτερα ολισθηρός. Είχαν ακινητοποιηθεί στο σημείο περίπου είκοσι σιλοφόρα και κάποια στιγμή ήρθε ένας φορτωτής και τράβηξε δύο φορτηγά. Αργότερα ο χειριστής του μας ενημέρωσε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει και έπρεπε μόνοι μας να απεμπλακούμε από την κατάσταση αυτή. Στην αρχή προσπάθησε ένας συνάδελφος με έναν τριαξονικό τράκτορα, τα σιλοφόρα ήταν άδεια, να βγει, αλλά το φορτηγό του έμεινε στη μέση της ανηφόρας και γύρισε πίσω. Τότε αποφάσισα να δοκιμάσω και εγώ με το Actros μου να ανέβω την ανηφόρα για να ξεκολλήσω από το σημείο και να συνεχίσω το δρομολόγιό μου.

Όλα αυτά έγιναν υπό το άγρυπνο βλέμμα των συναδέλφων μου. Και σας αναφέρω τη λέξη άγρυπνο γιατί με παρακολουθούσαν με προσοχή και όλοι πίστευαν ότι και εγώ δεν θα τα καταφέρω. Έβαλα την έκτη σχέση πάτησα δυνατά το γκάζι, στην αρχή έχασε λίγο το διαφορικό, αλλά τελικά προς μεγάλη ικανοποίηση δική μου και έκπληξη των συναδέλφων μου κατάφερα να βγω στην κορυφή της ανηφόρας και να φύγω από το σημείο. Γι’ αυτό σας ξαναλέω ότι για εμένα το Mercedes-Benz και ιδιαίτερα το συγκεκριμένο μοντέλο είναι το απόλυτο εργαλείο δουλειάς.

Ευχαριστούμε που ανταποκριθήκατε τόσο άμεσα και αυτόν το μήνα. Μας στείλατε πραγματικά ενδιαφέρουσες ιστορίες. Στείλτε κι εσείς τη δική σας εμπειρία στο info@troxoikaitir.gr και κάθε μήνα μία ιστορία θα δημοσιεύεται στο περιοδικό TΡOXOI & TIR και στο RoadStars της Mercedes-Benz, την παγκόσμια ηλεκτρονική πλατφόρμα που ενώνει όλους τους οδηγούς φορτηγών σε μία κοινότητα.

PreviousNext