Αυτόνομα Volvo

Τετ, 30/01/2019 - 09:00
Έξι αυτόνομα φορτηγά Volvo FH έχουν ξεκινήσει πιλοτικά τη μεταφορά ασβεστολίθου σε μία διαδρομή πέντε χιλιομέτρων μέσα από τούνελ, από ένα υπαίθριο λατομείο στο κοντινό λιμάνι Velfjord της Νορβηγίας.

Κατευθυνόμενα από το χειριστή ενός φορτωτή, έξι αυτόνομα φορτηγά Volvo FH έχουν ξεκινήσει πιλοτικά τη μεταφορά ασβεστολίθου σε μία διαδρομή πέντε χιλιομέτρων μέσα από τούνελ, από ένα υπαίθριο λατομείο στο κοντινό λιμάνι Velfjord της Νορβηγίας. Για το παραπάνω, η Volvo Trucks μόλις υπέγραψε μία συμφωνία με τη νορβηγική εταιρεία Bronnoy Kalk AS.

Οι μέχρι τώρα δοκιμές έχουν στεφθεί με επιτυχία και θα συνεχιστούν έως ότου η λύση γίνει πλήρως λειτουργική, μέχρι τα τέλη δηλαδή του 2019. Η συμφωνία έρχεται σε συνέχεια των πρόσφατων προγραμμάτων αυτοματοποίησης σε ορυχεία/λατομεία, φυτείες ζαχαροκάλαμου και συλλογής απορριμμάτων.

Αυτή η εμπορική πρόταση αντιπροσωπεύει μία πρωτιά για τη Volvo Trucks, καθώς αντί να αγοράσει αυτόνομα φορτηγά, η Bronnoy Kalk πλήρωσε μία λύση μεταφοράς ανάμεσα σε δύο κόμβους. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, ο πελάτης αγοράζει μία συνολική υπηρεσία μεταφοράς και πληρώνει ανά τόνο που παραδίδεται.