Σε προχωρημένες συζητήσεις βρίσκονται επιτροπές ειδικών από την Ελλάδα και τις όμορες βαλκανικές χώρες, ώστε το νέο σύστημα των ηλεκτρονικών διοδίων να τοποθετηθεί και στα συνοριακά σημεία εισόδου – εξόδου των αυτοκινητόδρομων που συνδέουν τη χώρα μας με τις γειτονικές χώρες.

Η θετική κατάληξη αυτών των συζητήσεων θα βελτιώσει σημαντικά τη διασυνοριακή κυκλοφορία των οχημάτων με την ελαχιστοποίηση των χρόνων αναμονής κατά τις διελεύσεις και, το κυριότερο, θα επιφέρει τις ανά χιλιόμετρο χρεώσεις διοδίων στα οχήματα από τη στιγμή που θα εισέρχονται στο ελληνικό έδαφος, κάτι που τώρα δεν συμβαίνει, με αποτέλεσμα τα φορτηγά των γειτονικών χωρών να φτάνουν μέχρι τη Θεσσαλονίκη χωρίς καταβολή διοδίων.

Στο μεταξύ, προχωρά κανονικά ο διαγωνισμός – βρίσκεται στη δεύτερη φάση- για την ανακήρυξη αναδόχου που θα αναλάβει το έργο της τοποθέτησης των ηλεκτρονικών διοδίων δορυφορικής τεχνολογίας με οπτική αναγνώριση σε όλο το δίκτυο των αυτοκινητόδρομων της χώρας μας.

Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος Φεβρουαρίου (370) του περιοδικού ΤΡΟΧΟΙ & TIR που κυκλοφορεί στα περίπτερα Ελλάδας και Κύπρου.