Τροχοί & TIR

BYD: 20 χρόνια στην Ευρώπη – 50.000 ηλεκτρικά λεωφορεία

H BYD γιόρτασε πρόσφατα τα είκοσι (20) χρόνια παρουσίας της στην ευρωπαϊκή αγορά, με την τελετή να λαμβάνει χώρα στο αρχηγείο της στο Schiedam της Ολλανδίας, όπου εδρεύει από το Δεκέμβριο του 1998 η
Πέμπτη 28/02/2019 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media
Πριν από είκοσι χρόνια η BYD Europe αποτέλεσε την πρώτη θυγατρική εταιρεία της BYD εκτός Κίνας. Στη φωτογραφία βλέπουμε τον κ. Isbrand Ho, Διευθύνοντα Σύμβουλο της BYD Europe, η οποία εδρεύει στην Ολλανδία.
Πριν από είκοσι χρόνια η BYD Europe αποτέλεσε την πρώτη θυγατρική εταιρεία της BYD εκτός Κίνας. Στη φωτογραφία βλέπουμε τον κ. Isbrand Ho, Διευθύνοντα Σύμβουλο της BYD Europe, η οποία εδρεύει στην Ολλανδία.

H BYD γιόρτασε πρόσφατα τα είκοσι (20) χρόνια παρουσίας της στην ευρωπαϊκή αγορά, με την τελετή να λαμβάνει χώρα στο αρχηγείο της στο Schiedam της Ολλανδίας, όπου εδρεύει από το Δεκέμβριο του 1998 η BYD Europe, η οποία αποτέλεσε την πρώτη θυγατρική της εταιρείας εκτός Κίνας.

Υπενθυμίζεται πως η δράση της μάρκας στη Γηραιά Ήπειρο ξεκίνησε με την εισαγωγή μπαταριών και λίγα χρόνια αργότερα επεκτάθηκε και στα φωτοβολταϊκά πάνελ. Από το 2012, η BYD προσέθεσε στο χαρτοφυλάκιό της τα ηλεκτρικά λεωφορεία, τα ταξί και τα περονοφόρα οχήματα, στα οποία πρόσφατα πραγματοποιήθηκε η παράδοση του οχήματος υπ’ αριθμόν 1.500, με την εταιρεία να σημειώνει πέρυσι άνοδο 50% στις σχετικές παραγγελίες.

Μάλιστα, η επιτυχία των ηλεκτρικών λεωφορείων ήταν τέτοια που σήμερα, με πάνω από 650 πωλήσεις, η BYD είναι η Νο. 1 εταιρεία της Ευρώπης στο χώρο. Για αυτό, η μάρκα αποφάσισε πριν δύο χρόνια να ανοίξει το πρώτο της ευρωπαϊκό εργοστάσιο στο Komarom της Ουγγαρίας, προσθέτοντας το Νοέμβριο του 2018 ένα δεύτερο στο Beauvais της Γαλλίας. Επιπλέον, η BYD συνεργάζεται με το μεγαλύτερο αμαξοποιό του Ην. Βασιλείου, την εταιρεία Alexander Dennis, με τα λεωφορεία που έχουν προκύψει από την κοινοπραξία να καταλαμβάνουν μερίδιο 60% στη χώρα. Ακόμα, αργότερα φέτος η BYD θα παραδώσει τα πρώτα ηλεκτρικά διώροφα λεωφορεία του Λονδίνου.

Στο μεταξύ, πρόσφατα παρήχθη στο εργοστάσιο που βρίσκεται στο Hangzhou της Κίνας, το υπ’ αριθμόν 50.000 ηλεκτρικό λεωφορείο της BYD, ένα 12μέτρο K9UB με δυνατότητα μεταφοράς 80 επιβατών, το οποίο θα παραδοθεί στην πόλη Badajoz της Ισπανίας. Η παραπάνω επίδοση επετεύχθη μόλις εννέα χρόνια μετά το λανσάρισμα του πρώτου ηλεκτροκίνητου λεωφορείου της μάρκας, η οποία πλέον δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 300 πόλεις του κόσμου.

PreviousNext