Τροχοί & TIR

Ηλεκτρικό πυροσβεστικό Rosenbauer με κινητήρα Volvo

Συμφωνία με τη Volvo Penta υπέγραψε πρόσφατα η Rosenbauer -η ηγέτιδα αυστριακή εταιρεία στην κατασκευή πυροσβεστικών οχημάτων- ώστε η σουηδική εταιρεία να εξελίξει και να κατασκευάσει την ηλεκτρική
Τετάρτη 27/02/2019 - 12:00
Κοινοποίηση στα Social Media
To Concept Fire Truck της Rosenbauer, θα αποκτήσει ηλεκτρική γραμμή κίνησης από τη Volvo Penta.
To Concept Fire Truck της Rosenbauer, θα αποκτήσει ηλεκτρική γραμμή κίνησης από τη Volvo Penta.

Συμφωνία με τη Volvo Penta υπέγραψε πρόσφατα η Rosenbauer -η ηγέτιδα αυστριακή εταιρεία στην κατασκευή πυροσβεστικών οχημάτων- ώστε η σουηδική εταιρεία να εξελίξει και να κατασκευάσει την ηλεκτρική γραμμή κίνησης του πρωτοποριακού Concept Fire Truck (CFT), το λανσάρισμα του οποίου προγραμματίζεται για το 2021.

Το παραπάνω έρχεται σε συνέχεια της συνεργασίας που έχουν ήδη οι δύο εταιρείες, με τη Volvo Penta να προμηθεύει από το 2012 τους κινητήρες D16 για το Rosenbauer PANTHER ARFF. Επιπλέον, η Rosenbauer συνεργάζεται με τη Volvo Trucks στα πυροσβεστικά οχήματα δήμων σειράς AT και ET.

Υπενθυμίζεται πως το πρωτότυπο Concept Fire Truck παρουσιάστηκε το 2016, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 150 χρόνια ζωής της Rosenbauer. Ανάμεσα στις καινοτομίες του είναι και η αρχιτεκτονική του αμαξώματός του, καθώς το σασί, η καμπίνα και η υπερκατασκευή συνιστούν μια ενιαία μονάδα, κάτι που ωφελεί τα οδηγικά χαρακτηριστικά, τη στιβαρότητα και την ευρυχωρία του οχήματος. Οι ιθύνοντες της εταιρείας εκτιμούν πως μόνο στην Ευρώπη ως το 2025 θα επιχειρούν 700-800 μονάδες του CFT και ότι μέχρι το 2030 θα έχουν διατεθεί παγκοσμίως περί τα 3.200 οχήματα.

Διαβάστε επίσης

PreviousNext