Τροχοί & TIR

To νέο Isuzu Citibus του Δήμου Περιστερίου

Το αστικό λεωφορείο Isuzu Citibus παρέδωσε στο Δήμο Περιστερίου, η εταιρεία Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ, σε μία παραγγελία που περιλαμβάνει ακόμα το τουριστικό λεωφορείο Scania Touring 410 HP των 53+1 θ
Πέμπτη 14/02/2019 - 11:03
Κοινοποίηση στα Social Media
Το Isuzu Citibus των 9,5 μέτρων έχει τη δυνατότητα μεταφοράς 63 ατόμων και διαθέτει τρεις πόρτες εισόδου-εξόδου επιβατών.
Το Isuzu Citibus των 9,5 μέτρων έχει τη δυνατότητα μεταφοράς 63 ατόμων και διαθέτει τρεις πόρτες εισόδου-εξόδου επιβατών.

Το αστικό λεωφορείο Isuzu Citibus παρέδωσε στο Δήμο Περιστερίου, η εταιρεία Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ, σε μία παραγγελία που περιλαμβάνει ακόμα το τουριστικό λεωφορείο Scania Touring 410 HP των 53+1 θέσεων, αλλά και δύο απορριμματοφόρα Scania, όλα τους αντιρρυπαντικής τεχνολογίας Euro 6.

Το λεωφορείο της Isuzu παρέλαβε ο ίδιος ο Δήμαρχος Περιστερίου, κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, με το Δήμο Περιστερίου να έχει αποκτήσει τα τελευταία δύο χρόνια οκτώ ακόμα απορριμματοφόρα Scania. Επιπλέον, το νέο πρόγραμμα για δωρεάν δημοτική συγκοινωνία, θα οδηγήσει στην προσεχή διετία, στην απόκτηση πέντε ακόμα αστικών λεωφορείων.

Σε ό,τι αφορά στο Isuzu Citibus των 9,5 μέτρων, έχει τη δυνατότητα μεταφοράς 63 ατόμων (25 καθήμενοι, 36 όρθιοι και 1 αμαξίδιο ΑμΕΑ). Διαθέτει τρεις πόρτες εισόδου-εξόδου επιβατών, με τη μεσαία να φέρει μηχανική ράμπα και την πίσω να βοηθάει στον περιορισμό κατά 25% του χρόνου επιβίβασης-αποβίβασης, την ίδια στιγμή που σε περίπτωση ανάγκης θα αποτελέσει έξοδο κινδύνου.

Υπεύθυνος για την κίνηση του Citibus είναι ο diesel κινητήρας της Cummins των 4,5 λίτρων. Είναι τετρακύλινδρος, τετράχρονος, υδρόψυκτος, με υπερπληρωτή (Turbocharger) τελευταίας γενιάς και διαθέτει ενδιάμεση ψύξη αέρα υπερπλήρωσης (Intercooler). Ο κινητήρας αποδίδει 205 ίππους ισχύος στις 2.300 σ.α.λ. και 742 Nm ροπής στις 1.400 σ.α.λ. και συνεργάζεται με το πλήρως αυτόματο σασμάν Allison Τ280 R.

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, πως το λεωφορείο που εισάγει στη χώρα μας η εταιρεία Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ, εξοπλίζεται με ισχυρότερο σύστημα κλιματισμού ψυκτικής απόδοσης 28,4 kW, αντί της μονάδας των 24 kW που τοποθετείται συνήθως σε χώρες της κεντρικής Ευρώπης.

Στιγμιότυπο κατά την τελετή παράδοσης του λεωφορείου. Ο Δήμαρχος Περιστερίου, κ. Ανδρέας Παχατουρίδης (2ος από αριστερά) σε εγκάρδια χειραψία με τον κ. Πέτρο Πλακάκη, Διευθυντή της Επιχειρηματικής Μονάδας Φορτηγών και Λεωφορείων της Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ.
PreviousNext