Με τον καλύτερο τρόπο γιορτάζει η εταιρεία Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ τα 35 χρόνια της Scania στην Ελλάδα, καθώς πρόσφατα ο αντιπρόσωπος της σουηδικής μάρκας στη χώρα μας, παρέδωσε δώδεκα (12) μονάδες του νέου Scania S 650 στη γνωστή μεταφορική εταιρεία EuroLogic Transports S.A., γεγονός που συνιστά μία από τις μεγαλύτερες εγχώριες παραγγελίες τρακτόρων Scania.

Πρόκειται για μία σημαντικότατη επένδυση εκ μέρους της εταιρείας EuroLogic, καθώς η απόκτηση των δώδεκα Scania S 650 με τη «flat» καμπίνα κόστισε, ούτε λίγο ούτε πολύ, 1,45 εκατομμύρια ευρώ και μαζί με την προμήθεια 14 σύγχρονων θαλάμων, η συνολική επένδυση πλησίασε τα 2,7 εκ. ευρώ. «Είναι πραγματικό επίτευγμα μέσα στην κρίση, να αντικαθίσταται μια δωδεκάδα φορτηγών με ολοκαίνουργια», δήλωσε σχετικά ο κ. Πέτρος Πλακάκης, Διευθυντής της Επιχειρηματικής Μονάδας Φορτηγών και Λεωφορείων της Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ, στη συνάντηση που είχαμε στις εγκαταστάσεις της EuroLogic Transports S.A. στον Ασπρόπυργο, οι ιθύνοντες της οποίας δήλωσαν απερίφραστα πως είναι «Scaniaκηδες».

Επιχειρώντας μια σύντομη ιστορική αναδρομή, ο Διευθύνων Σύμβουλος της EuroLogic, κ. Γιώργος Πουκαμισάς, θυμήθηκε πως η σχέση της εταιρείας του με την Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ, ξεκίνησε το 1976 όταν και αγοράστηκε το πρώτο φορτηγό Mack. Είκοσι χρόνια αργότερα, το 1996, η μεταφορική εταιρεία απέκτησε το πρώτο της Scania, ένα 144 530.

«Είσαι κερδισμένος αν έχεις Scania»

Στην κουβέντα που είχαμε με τους επικεφαλής της EuroLogic Transports S.A., εκ των δύο κορυφαίων εταιρειών στη χώρα μας στον τομέα της μεταφοράς νωπών και κατεψυγμένων τροφίμων που πραγματοποιεί εβδομαδιαία μεταφορές φορτίων 1.000 τόνων προς όλη την Ευρώπη, προσπαθήσαμε να αποσαφηνίσουμε τους λόγους που επέλεξαν να αγοράσουν μια ντουζίνα νέων Scania. «Είναι ένα αυτοκίνητο για τη δουλειά μας, για δύσκολες εξπρές μεταφορές. Ο κινητήρας V8 βγάζει πιο πολλά χιλιόμετρα και σε εύρος χρόνου είσαι κερδισμένος. Επιπλέον, είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από το after sales της μάρκας. Τόσα χρόνια δεν έχουμε κανένα παράπονο, καθώς η εταιρεία μας καλύπτει και μας στηρίζει», τόνισε ο κ. Ηλίας Λέπουρας, Αντιπρόεδρος της EuroLogic. Το γεγονός άλλωστε ότι η Scania έχει 1.200 συνεργεία στην Ευρώπη, ικανοποιεί κάθε διεθνομεταφορέα, όπως τόνισε ο κ. Πέτρος Πλακάκης.

Ευτυχείς, όμως, δεν είναι μόνο οι ιδιοκτήτες της εταιρείας EuroLogic Transports S.A., αλλά και οι τυχεροί οδηγοί τους, στους οποίους παραδόθηκαν τα κλειδιά των νέων Scania. «Οι οδηγοί κάνουν λες και είναι μωρά παιδιά από τη χαρά τους», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γιώργος Χαρμπής, Πρόεδρος της EuroLogic. Μεγάλη βοήθεια για τους οδηγούς συνιστά και το σύστημα «Scania Driver Support», το οποίο τους επιτρέπει να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους και να εξοικονομούν καύσιμα, την ίδια στιγμή που τους εκπαιδεύει σε πραγματικό χρόνο και τους βαθμολογεί. «Επιπλέον, συστήνεται να υπάρχει εκπαιδευτής (Coach Trainer) σε κάθε εταιρεία και να δίνονται κίνητρα στους οδηγούς για να εκμεταλλευθούν τις δυνατότητες των αυτοκινήτων», συμπλήρωσε ο κ. Πέτρος Πλακάκης.

Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος Φεβρουαρίου (370) του περιοδικού ΤΡΟΧΟΙ & TIR που κυκλοφορεί στα περίπτερα Ελλάδας και Κύπρου.