Τροχοί & TIR

Daimler και BMW μαζί στις αστικές μεταφορές

Δύο παραδοσιακοί ανταγωνιστές από τη Γερμανία, οι όμιλοι Daimler AG και BMW Group ενώνουν τις δυνάμεις τους και επενδύουν πάνω από 1 δισ. ευρώ, προκειμένου να εξελίξουν και να ενοποιήσουν τις υπηρεσ
Δευτέρα 08/04/2019 - 12:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Δύο παραδοσιακοί ανταγωνιστές από τη Γερμανία, οι όμιλοι Daimler AG και BMW Group ενώνουν τις δυνάμεις τους και επενδύουν πάνω από 1 δισ. ευρώ, προκειμένου να εξελίξουν και να ενοποιήσουν τις υπηρεσίες τους στους τομείς του διαμοιρασμού αυτοκινήτων, της εύρεσης θέσης πάρκινγκ, του σχεδιασμού της βέλτιστης διαδρομής, της φόρτισης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και των υπηρεσιών ταξί.

Με αυτό τον τρόπο, οι δύο εταιρείες που έχουν από κοινού πάνω από 60 εκ. ενεργούς χρήστες στις υπηρεσίες κινητικότητας που ήδη προσφέρουν, θέλουν να δώσουν την απάντησή τους στον οξυμένο ανταγωνισμό που δέχονται από την Αμερική, από εταιρείες όπως η Uber και η Waymo. Η εν λόγω συνεργασία θα αποτυπωθεί σε πέντε νέες κοινοπραξίες, τις REACH NOW, CHARGE NOW, PARK NOW, FREE NOW και SHARE NOW, με τον υπό σύσταση οργανισμό να έχει την έδρα του στο Βερολίνο και να αναμένεται να δημιουργήσει μέχρι και 1.000 νέες θέσεις εργασίας.

Αναλυτικότερα, η REACH NOW θα δημιουργήσει μια εφαρμογή μέσω της οποίας οι χρήστες θα μπορούν να βρουν όλες τις πιθανές διαδρομές και τα μέσα που μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να φτάσουν στον προορισμό τους, ενώ θα μπορούν να κάνουν κράτηση του μέσου μεταφοράς και να πληρώσουν μέσω της εφαρμογής. Η υπηρεσία CHARGE NOW διευκολύνει τον εντοπισμό και τη χρήση των σταθμών φόρτισης, απλοποιώντας και τον τρόπο πληρωμής. Επιπλέον, διευκολύνεται και η διαδικασία εύρεσης μιας θέσης στάθμευσης μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας PARK NOW. Χάρη σε αυτή, εμφανίζονται στο χρήστη όλες οι διαθέσιμες επιλογές πάρκινγκ, επιτρέπεται η κράτηση θέσης και απλουστεύεται ο τρόπος πληρωμής. Σε ό,τι αφορά στην υπηρεσία FREE NOW, αυτή προσφέρει μια ποικιλία υπηρεσιών κινητικότητας, όπως ταξί, ιδιωτικούς οδηγούς με ενοικιαζόμενα οχήματα και ηλεκτρικά σκούτερ, όλα με την κίνηση ενός δακτύλου. Η SHARE NOW επιτρέπει το διαμοιρασμό αυτοκινήτου, δίνοντας στους πελάτες τη δυνατότητα να ενοικιάζουν οχήματα και να πληρώνουν μέσω smartphone προτού τα χρησιμοποιήσουν.

Οι πιο πάνω πέντε κοινοπραξίες, αντιπροσωπεύουν καινοτόμες λύσεις από τη Daimler AG και το BMW Group, οι οποίες προορίζονται για πόλεις και δήμους που επιδιώκουν να καταστήσουν την κυκλοφορία οχημάτων πιο αποτελεσματική και βιώσιμη.

Στο ίδιο τεύχος #372

PreviousNext