Τροχοί & TIR

Η OnLine Data εναντίον του λαθρεμπορίου των αλκοολούχων ποτών

Τη νέα ολοκληρωμένη ψηφιακή πλατφόρμα ιχνηλασιμότητας «LOTify» για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου των αλκοολούχων ποτών, ανέπτυξε η εταιρεία πληροφορικής OnLine Data. Η εν λόγω πλατφόρμα αναμένετ
Τρίτη 30/04/2019 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Τη νέα ολοκληρωμένη ψηφιακή πλατφόρμα ιχνηλασιμότητας «LOTify» για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου των αλκοολούχων ποτών, ανέπτυξε η εταιρεία πληροφορικής OnLine Data.

Η εν λόγω πλατφόρμα αναμένεται να αποτελέσει ένα σημαντικό «όπλο» στα χέρια των ελεγκτικών αρχών της χώρας και δημιουργήθηκε για λογαριασμό της Ένωσης Επιχειρήσεων Αλκοολούχων Ποτών (ΕΝΑΠΑΠΕ) και τον Σύνδεσμο Ελλήνων Παραγωγών Αποσταγμάτων Αλκοολούχων Ποτών (ΣΕΑΟΠ).

Οι ελεγκτικές αρχές, ΑΑΔΕ, ΣΔΟΕ κ.λπ. μέσα από τη χρήση του LOTify, θα μπορούν κατά τη διάρκεια των ελέγχων τους να αναγνωρίζουν τη νομιμότητα ή την υποψία παράνομης διακίνησης για την κάθε ελεγχόμενη φιάλη. Το LOTify ξεκινά την πιλοτική εφαρμογή του με το 80% των παραγωγών και εισαγωγέων να έχουν ήδη εγγραφεί στην πλατφόρμα, ενώ στόχος είναι να επεκταθεί και στους μικρούς παραγωγούς.

«Η ανάπτυξη του LOTify είναι μια μεγάλη προσπάθεια από την ομάδα έργου που ανέλαβε το συγκεκριμένο project της εταιρείας μας, καθώς στόχος ήταν να δημιουργήσουμε ένα εργαλείο αιχμής για το χώρο της πληροφορικής που μέσα από τη χρήση του θα αποτελεί ουσιαστικό αρωγό για τις ελεγκτικές αρχές, όχι μόνο για την καταγραφή του λαθρεμπορίου ποτών, αλλά κυρίως για την υγεία των πολιτών, που πολλές φορές δεν γνωρίζουν τι είναι αυτό που καταναλώνουν στα κέντρα διασκέδασης. To LOTify οικοδομήθηκε με βάση την εμπειρία της αγοράς σχετικά με το λαθρεμπόριο. Είναι η πρώτη φορά στην ελληνική πραγματικότητα που ο ιδιωτικός και δημόσιος τομέας συμπράττουν. Με κοινό όραμα την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης εμπορευμάτων και την ανάδειξη της νόμιμης και υγειούς επιχειρηματικότητας», δήλωσε σχετικά ο κ. Νικόλαος Ροδόπουλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της OnLine DATA.

Σε πρώτη φάση, κατά την πιλοτική εφαρμογή της πλατφόρμας LOTify θα εκπαιδευτούν και θα πιστοποιηθούν 200 ελεγκτές της ΑΑΔΕ, οι οποίοι θα μπορούν να αξιοποιήσουν την πλατφόρμα για την ελεγκτική τους εργασία. Η πλατφόρμα της OnLine Data παραχωρήθηκε δωρεάν από την ΕΝΑΠΑΠΕ και τον ΣΕΑΟΠ προς την ΑΑΔΕ και το Υπουργείο Οικονομικών και παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση στο τελωνείο του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», παρουσία της Υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου, του Διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή, του Ειδικού Γραμματέα του ΣΔΟΕ Σταύρου Θωμαδάκη, του Προέδρου της Ένωσης Επιχειρήσεων Αλκοολούχων Ποτών Ισίδωρου Ρεβάχ και του Προέδρου του Συνδέσμου Ελλήνων Παραγωγών Αποσταγμάτων και Αλκοολούχων Ποτών Νίκου Καλογιάννη.

PreviousNext